Woodgate: Alli gjorde rätt som bytte klubb

Dele Alli tog rätt beslut att lämna Tottenham för Everton och kan återvända till sitt allra bästa på Goodison Park, enligt den tidigare Spurs-försvararen Jonathan Woodgate. Alis sjuåriga tid i Tottenham tog slut i måndags och lämnade för Merseyside i vad som sägs vara en initial fri transfer.

Mer om Silly Season och transfers

Alli gick till Everton

Everton kommer enligt uppgift att vara skyldiga att betala 10 miljoner pund för mittfältaren efter att han gjort 20 framträdanden, med efterföljande prestationsbaserade tillägg som kan ta den slutliga summan så högt som 40 miljoner pund. Efter att ha skrivit på för Spurs i januari 2015, men till en början stannat i MK Dons på lån, blev Alli snabbt en nyckelspelare under Mauricio Pochettino.

Han har dock inte lyckats behålla den formen de senaste säsongerna och Woodgate, som spelade för Tottenham mellan 2008 och 2011, tror att Alli kan återvända till toppen av sin förmåga under Toffees nya boss Frank Lampard.

everton

Alli blomstrade ut under Pochettino

”Jag tror att han behövde komma bort från Spurs, för att vara ärlig”, säger Woodgate exklusivt till Stats Perform. ”Jag tycker att han under Pochettino-eran var en av de bästa spelarna i Premier League. Han var regelbundet med i den engelska truppen och ibland är det bara den där managern som verkligen tror på dig och ger dig det självförtroendet att spela bra.

”Jag menar, man blir inte en dålig spelare över en natt. Dele Alli kommer att bli bra igen i Everton, ingen tvekan om det, och med rätt manager kommer det att ge honom mer självförtroende och sätta honom på en plattform som gör att han kan gå och göra det vi vet att han kan göra.

”För i Tottenham gjorde han mål på skoj, han sprang framåt, han assisterade, han rörde sig lite som en Rolls Royce-spelare. Han hade alltid tid på bollen, men något har inte gått rätt till från de senaste managerna. [Jose] Mourinho, [Antonio] Conte och [Nuno Espirito] Santo. Under Pochettino-eran var han helt enastående.”

Kane ville lämna för City

Woodgate väger också in Harry Kanes misslyckade flytt till Manchester City under de första veckorna av säsongen och säger att han förstår anfallarens inställning. Efter att ha uttryckt sin önskan att lämna Spurs i slutet av förra säsongen kopplades den engelske kaptenen starkt samman med en rekordstor övergång till Premier League-mästarna under transferfönstret.

Manchester City

Men trots att Citys chef Pep Guardiola offentligt förklarade sitt intresse för Kane, blev det ingen övergång eftersom Spurs vägrade att förhandla. Kane kritiserades hårt av supportrarna för sin position, men Woodgate menar att det är naturligt att han skulle söka sig någon annanstans för att få tag på några silverpjäser.

”Jag tror att alla blev förvånade vid den tidpunkten”, tillade han. ”Jag tror att alla verkligen blev det eftersom ingen hade tänkt sig att han skulle komma ut mitt under säsongen och säga att han verkligen ville lämna och gå vidare.

Tottenham har steg att ta för att komma i toppen

”Jag kan förstå hans ståndpunkt eftersom han vill vinna Premier League. Vem skulle inte vilja vinna Premier League? Kommer han att göra det med Spurs? Inte för tillfället eftersom de inte har den spelarkalibern. ”De har fått in rätt manager, men de behöver fler spelare som Kane och Son [Heung-min] för att verkligen kunna slåss i ligan. Men de har en del utveckling att göra. Vi måste klättra enorma steg för att komma i närheten av sådana som Liverpool och Manchester City för tillfället.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *