Engelska fotbollsspelare: 20 bästa spelarna från England

De 20 bästa engelska fotbollsspelarna under de senaste 20 åren. Det engelska landslaget kanske inte gör något annat än att hopa ångande högar av förtvivlan på sina landsmän, men man kan säga att fotbollens hemland har producerat ett antal talanger i världsklass under de senaste tjugo åren.

Se Premier League på Viaplay

20 bästa engelska fotbollsspelarna de senaste 20 åren

Genom att ta en titt i arkiven är det dags att dechiffrera vilka engelska individer som har varit de största under hela denna tidsperiod. Innan vi går vidare måste viktiga kriterier diskuteras.

Noterade spelare kommer att bedömas utifrån deras fullständiga bidrag under de senaste två decennierna. Individer som gick i pension under denna tid kommer sannolikt att hamna längre ner på listan. Till exempel, även om Gary Lineker borde placeras som en av Englands bästa spelare genom tiderna, så pensionerade han sig 1994 och får därför en lägre placering enligt denna bedömningsregel. Samma sak kan sägas om personer som Matt Le Tissier, Paul Gascoigne och John Barnes.

Stora troféer och individuella triumfer spelar också en stor roll i processen.

fotbollsspelare England

Hedersomnämnanden

Vissa spelare klarade inte riktigt av att komma med i urvalet. Det kan bero på ett antal orsaker, bland annat pensionering nära det datum som dessa rankningar bedöms från, eller som Michael Owen, kanske deras ben föll av.

Matt Le Tissier

John Barnes

Stuart Pearce

Steve Bruce

Michael Owen

Les Ferdinand

Sol Campbell

Ian Wright

Steve McManaman

Gary Lineker

20-11

20. Andy Cole

19. Kevin Phillips

18. Ian Wright

17. David Seaman

16. Robbie Fowler

15. Bryan Robson

14. Martin Keown

13. Teddy Sheringham

12. Tony Adams

11. Jamie Carragher

engelska fotbollsspelare

Du hittar de 10 bästa engelska spelarna här nedan: 

10. Gary Neville

Det är lätt att glömma en tid då Gary Neville inte var en respekterad, tankeväckande och mycket intelligent expert på Sky Sports.

Den före detta Manchester United-kaptenen var en av grundpelarna i Sir Alex Fergusons lag fram till sin pensionering 2011 och är utan tvekan den bästa högerback som England någonsin har producerat. Hans vilja att bomba på flankerna dök upp när anfallande ytterbackar var mycket mindre populära och bidrog till att de röda djävlarna dominerade Premier League-eran.

Neville var en bra inläggsspelare av bollen, en hård tacklare och alltid redo att sätta sin kropp på spel för United. Hans passion – som man såg många gånger under hans karriär – var också ganska explosiv.

Större utmärkelser: Premier League-vinnare (x8), FA-cupen (x3), ligacupen (x2), Community Shield (x3), Champions League (x2), Intercontinental Cup, FIFA World Club Cup.

Se Premier League på Viaplay

9. Wayne Rooney

Wayne Rooney borde verkligen vara högre upp på den här listan. Han har potential att bli Englands bästa spelare någonsin, men Manchester United-mannen har kämpat med ett antal laster under hela sin karriär.

Även om det inte är rättvist att bedöma Rooneys spelförmåga utifrån hans önskan att bli intim med äldre kvinnor, har hans passion för skräpmat säkerligen stoppat hans framsteg under de senaste åren.

När Rooney är som bäst är han en ostoppbar kraftkarl som kan göra fantastiska mål från ingenting, han spårar tillbaka, arbetar ihärdigt och sätter laget före personlig ära. När han är som sämst är Rooneys energinivåer låga, hans utdelning saknar precision och hans humör blir okontrollerbart.

Trots att han är en av landets största stjärnor genom tiderna definieras Rooneys karriär av en kombination av hjältedåd och irritationer.

Stora utmärkelser: Premier League (x5), Ligacupen (x2), Community Shield (x3), Champions League, FIFA World Club Cup.

8. John Terry

Det är allas vår favorit charmör, Captain Fantastic, The Brave John Terry.

Återigen är det värt att skumma över Terrys upptåg utanför planen. Chelseas mångårige försvarare har varit en viktig del av klubbens framgångar. Hans inflytande på Stamford Bridge är löjligt (vilket många managers skulle säga) och hans närvaro i de fyra bakre leden har sett en ständigt föränderlig trupp fortsätta att vinna troféer.

Det går inte att förneka att Terry har saktat ner massivt under det senaste året. Han är fortfarande en utmärkt läsare av bollen och kraftfull i luften. Hans målfarlighet har också tystat många kritikers åsikter vid precis rätt tidpunkt under hans karriär.

Stora utmärkelser: Premier League (x3), FA Cup (x5), League Cup (x2), Community Shield (x2), Champions League, Europa League.

spelare England

7. Rio Ferdinand

Familjen Ferdinand är känd i hela den engelska fotbollen, men ingen står högre än Rio. Den Twitter-älskande, kepsbärande mittfältaren har under ett decennium vunnit stora troféer i Manchester United och gjort anspråk på att bli en av Englands bästa försvarare genom tiderna.

Ferdinand har alltid varit tvungen att förlita sig på atletisk förmåga framför instinkt och intelligens. Trots detta visade hans säsong 2012/13 på en man som har arbetat outtröttligt för att anpassa sitt spel samtidigt som han har åldrande ben. 34-åringen gjorde en av sina bästa kampanjer någonsin i år, vilket tyder på att han fortfarande har mycket i tanken.

Tillsammans med Nemanja Vidic bildade Uniteds långvariga försvarare också ett av Premier Leagues bästa mittbackspar någonsin.

Stora utmärkelser: Premier League (x6), Ligacupen (x2), Community Shield (x4), Champions League, FIFA World Club Cup.

6. David Beckham

David Beckham är en ikon inom engelsk fotboll. Den fashionabla yttermittfältaren har allt: snygga utseenden, en popstjärnefru och till och med förmågan att sparka en boll.

När Beckham bestämmer sig för att sparka en boll går den dit han vill. Även om den före detta Manchester United-mannen aldrig har visat upp någon fantastisk snabbhet, kan hans passningsnoggrannhet och vision konkurrera med världens bästa. Dessutom är Beckhams frisparksställning känd över hela världen och slutar ofta med ett spektakulärt resultat.

Ol’ D. Becks är också en av Englands mest välbesökta spelare. Uppehåll i USA, Italien och Frankrike har visat sig vara framgångsrika, men den berömda nummer 7 kommer alltid att vara mest känd för sin tid på Old Trafford och sina matchvinnande upptåg i Englandströjan.

Större utmärkelser: Premier League (x6), FA Cup (x2), Community Shield (x4), Champions League, Intercontinental Cup, La Liga, Spanish Super Cup, MLS Cup (x2), MLS Supporters’ Shield (x2), MLS Western Conference (x3), Ligue 1.

5. Ashley Cole

Arsenal-fansen kanske stämplar Ashley Cole som Judas, men vänsterbacken har tagit nio troféer sedan han flyttade till Chelsea 2006. Självklart har Gunners inte vunnit någonting under den tiden.

Cole är en annan spelare som ofta drar till sig rubriker utanför planen, men hans fotbollsförmåga är obestridlig. På sin höjdpunkt var Cole utan tvekan den bästa ytterbacken i Europa. Hans snabbhet, positionering och tacklingsförmåga fortsätter att placera honom i den engelska truppen framför Leighton Baines, som inte kunde vara mer oturlig.

Han må vara en osympatisk kille, men Cole har varit pålitlig i många år. Hans samling av FA Cup-medaljer är också löjlig, han har vunnit tävlingen sju gånger sedan 2001/2002.

Stora utmärkelser: Premier League (x3), FA Cup (x7), Ligacupen, Community Shield (x3), Champions League, Europa League.

4. Alan Shearer

Alan Shearer är fortfarande den sista stora anfallaren som England har producerat. Euro ’96-guldstövelvinnaren innehar fortfarande alla tiders målrekord i Premier League och är utan tvekan Newcastle Uniteds mest legendariska spelare.

Den före detta Blackburn Rovers-anfallaren kunde avsluta bollen från vilken vinkel som helst, oavsett om det var från ett blixtskott eller ett pricksäkert huvudskott. Hans enhandslöpning är fortfarande en av den engelska fotbollens mest kända firanden, och innerst inne väntar landet på att få en renodlad målskytt vars kraftfulla närvaro som mittfältare ständigt kan vinna matcher.

Trots att Shearer var en riktigt hemsk manager för Toon Army är han fortfarande den bästa engelska anfallaren som har prytt Premier League.

Stora utmärkelser – Premier League.

3. Steven Gerrard

När Steven Gerrard ser tillbaka på sin karriär är det troligt att en sak kommer att saknas.

Gerrards oförmåga att säkra Premier League-trofén kommer för alltid att förfölja den leverpudliske mittfältaren. Hans karriär definieras av matchvinnande prestationer för sin barndomsklubb, oavsett om det är via ett långskott, en snyggt placerad straffspark eller en fysisk uppvisning i uthållighet.

Englands nuvarande lagkapten fortsätter att driva sitt klubblag mot bättre resultat. Hans lojalitet mot Anfields trogna bör beundras och respekteras, eftersom Gerrard alltid har agerat med Liverpools bästa för ögonen.

En verkligt fantastisk spelare, men har han missat chansen att bli Premier League-mästare?

Stora utmärkelser – FA-cupen (x2), ligacupen (x3), Community Shield (x2), Champions League, UEFA-cupen, UEFA Super Cup (x2).

Se Premier League på Viaplay

2. Frank Lampard

Om den här artikeln hade skrivits för några år sedan skulle Frank Lampard ha placerats under Gerrard. Inte bara har Chelsea fortsatt att vinna stora troféer på senare tid, Lampards oändliga rad av klassprestationer har gjort att han har skrivit historia på Stamford Bridge.

Mittfältaren blev Chelseas rekordmålskytt i slutet av säsongen 2012/13. Trots att många tvivlade på hans meriter tillsammans med Blues nya generation av unga stjärnor fortsätter han att samla in viktiga mål och assist. Till skillnad från Gerrard har han också lyckats sitta på tronen i engelsk fotboll.

Fat Frank har stannat kvar i Chelsea under hela Roman Abramovichs era. Han har vunnit i stort sett allt på klubbnivå (förutom FIFA World Club Cup och UEFA Super Cup) och representerar sitt lag med värdighet var han än går.

Större utmärkelser – UEFA Intertoto Cup, Premier League (x3), FA Cup (x4), League Cup (x2), Community Shield (x2), Champions League, Europa League.

Manchester United Fotboll

1. Paul Scholes

När Paul Scholes gick i pension blev till och med hans fruktansvärda tacklingsförmåga vördad.

Jag har aldrig sett en spelare spruta bollen så exakt och konsekvent som Scholes. Hans visioner och passningsförmåga hjälpte Manchester United att dominera de senaste två decennierna, och hans berömda sprängningar från utanför straffområdet gav ofta målvakten ingen chans.

Barcelona-legendaren Xavi sa det kanske bäst i en intervju med Daily Mail 2011:

Under de senaste 15-20 åren har den bästa centrala mittfältaren jag sett – den mest kompletta – varit Scholes. Jag har talat med Xabi Alonso om detta många gånger. Scholes är en spektakulär spelare som har allt.

Han kan spela den sista passningen, han kan göra mål, han är stark, han blir aldrig avslagen från bollen och han ger inte bort bollinnehav. Om han hade varit spanjor hade han kanske värderats högre.

Om Xavis komplimanger inte är tillräckliga, så värderar även Zinedine Zidane Scholes bland eliten, vilket noterades i hans chatt med The Daily Mirror (rapporterat av The Daily Mail):

Det är sällan man stöter på en komplett fotbollsspelare, men Scholes är så nära det som man kan komma. En av mina beklaganden är att möjligheten att spela tillsammans med honom aldrig gavs under min karriär.

Han var en extremt tuff motståndare att spela mot. Du fick inte någon tid på bollen när han var i närheten. Han skulle stänga dig och göra ditt liv fruktansvärt obekvämt.

Han är den typ av spelare man vill ha på sin sida, inte i motståndarlaget eftersom han kunde göra så mycket skada. Han är mycket begåvad. Han får spelet att se lätt ut eftersom han har så mycket naturlig förmåga.

Mer om engelsk fotboll

Varje lag behöver en Scholes

Varje framgångsrikt lag behöver en spelare som Scholes. Hans oändliga kyla i bollinnehav och förmåga att producera nyckelpassningar är något som David Moyes kommer att behöva ersätta på Old Trafford. Scholes är den bästa engelska spelaren från den mest dominerande engelska klubben under de senaste tjugo åren, kan hans plats som nummer ett diskuteras?

Större utmärkelser: Premier League (x11), FA-cupen (x3), ligacupen (x2), Community Shield (x5), Champions League (x2), Intercontinental Cup, FIFA World Club Cup.

Artikeln är inspirerad av: https://bleacherreport.com/articles/1687576-20-greatest-english-footballers-of-the-last-20-years

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *