Gullit: Haaland skulle passa i Klopps Liverpool

Erling Haaland skulle passa att spela under Jürgen Klopp i Liverpool, enligt Ruud Gullit. Borussia Dortmunds anfallare Haaland förväntas vara en av de mest eftertraktade spelarna när transfermarknaden öppnar igen i slutet av säsongen.

Mer transfers och Silly Season

Halland säljs förmodligen i sommar

21-åringen uppges ha en klausul i sitt kontrakt som innebär att han kommer att vara tillgänglig för 75 miljoner euro (68 miljoner pund), en summa som ser ut som ett fynd med tanke på hans målfarlighet. Manchester City tros vara de främsta intressenterna för hans signatur, medan Manchester United, Liverpool och Real Madrid också har kopplats samman med honom.

Gullit tror inte att United kommer att kunna slå konkurrensen om Haalands signatur, och den tidigare nederländske landslagsmannen hävdar att Liverpool är det bästa stället för Dortmundstjärnan att ta nästa steg i sin karriär. ”Jag ser honom i England, men jag tror inte att han kommer att gå till Manchester United”, säger Gullit till Bild.

Manchester City

Halland passar i både City och Liverpool

”City skulle vara bra för honom på grund av Pep Guardiola. Men Jürgen Klopp och Liverpool skulle också vara bra. Vad Jurgen har gjort med klubben är otroligt. Man måste bara älska honom och han är alltid hungrig. Det passar bra för Haaland.

”I Spanien är det bara Real Madrid som är ett alternativ. Det är de tre klubbarna som kommer att vara med i kampen om Erling.”

Sedan han debuterade för Dortmund den 18 januari 2020 har Haaland varit inblandad i 97 mål (80 gjorda, 17 assisterade) på 79 framträdanden i alla tävlingar för klubben. Det är mer än dubbelt så många målinvolveringar som Sadio Mane har haft för Liverpool under samma tidsperiod (43) och 14 fler än Mohamed Salah, som har spelat i 18 fler matcher.

En annan spelare som kopplas samman med en flytt till Premier League är Bayern Münchens försvarare Niklas Sule.

Sule kommer att vara kontraktslös i slutet av säsongen och kommer att bli tillgänglig på fri fot om han inte kommer överens om en förlängning med Bayern innan dess. Om Bundesliga-mästarna skulle behöva ta en titt på marknaden för att förstärka sin trupp anser Gullit att Juventus holländska försvarare Matthijs de Ligt skulle vara en bra lösning.

”Matthijs har upplevt och lärt sig mycket i Juventus. Han skulle kunna göra ett mycket bra bidrag till Bayern”, säger han.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *