Därför fortsätter fotbollsspel att vara uppe på toppen

Fotbollen som har sitt ursprung i England på 1800-talet, är numera världens mest populära sport. Mer än halva jordens befolkning estimeras ha någon form av relation till fotboll, om så genom sitt supporterskap eller att själv utöva sporten. Att spel som bygger på fotboll därför tillhör de största kommer därför inte som någon större överraskning.

Fotbollsspel är populärt

Det finns flera anledningar till att fotbollsspel fortsätter att vara i toppskiktet bland de mest spelade – och för den delen omtyckta. Inte minst beror det på mängden olika typer av spel med fotbollstema, där flera av dem har existerat i många år och på så sätt varit en större del av miljontals människors uppväxt och fortsättning in i vuxenlivet.

Men även om det finns en hel del långlivade klassiker, så dyker det titt som tätt även upp nya fotbollsspel som genast blir mångas favoriter. Bland dessa hittar vi kanske framför allt slotspel där sporten formar både dess tema och snurrande symboler. Via en sajt som onlinecasino blir det tydligt hur många spel på nätet med fotbollstema det faktiskt finns att vända sig till. Att den internetbaserade spelmarknaden står i ständig blomster stärker med andra ord den position fotbollsspel har uppe på toppen.

fotbollsspel pa topp

Berömda fotbollsspel som engagerar spelare världen över

Det finns flera omåttligt populära fotbollsspel som producerats genom åren. Det allra största är FIFA-serien, i vilket spelaren kan starta sina egna karriärer med världens alla klubblag för att vinna de största titlarna. I FIFA kan man också möta andra spelare både hemma på samma konsol eller ute på nätet. Enligt sajten Gamelevate var det över 10.3 miljoner personer världen över som hämtade hem FIFA 23 bara under sin första vecka.

Efter FIFA har vi ett annat populärt fotbollsspel i Pro Evolution Soccer (PES), som tidigt gjorde sig berömt för att fokusera på en realistisk spelkänsla. PES har ännu inte samma breda krets med spelare som FIFA, men har trots det ansetts vara dess största konkurrent, och det råder fortfarande delade tankar om vilket av spelen som är allra bäst.

Ett annat väldigt berömt fotbollsspel är Football Manager, som ger spelaren möjligheten att ta rollen som manager och försöka leda ett fotbollslag till framgång bakom kulisserna. Det finns flera fall där man påstått att professionella tränare i dag använt sig av spelet för att utveckla sin blick för spelet och hur man coachar spelare. Likaså får man i det populära mobilanpassade fotbollsspelet Top Eleven se vad som krävs för att bli en lyckad manager. I det spelet tävlar man främst mot andra spelare.

Populärkulturen stärker bandet till fotboll

En annan faktor som spelar in i att intresset för fotbollsspel – och fotboll i stort – alltid hålls vid liv är förstås övrig kreativ kultur, från målarkonst och musik till film. Här förtjänar förstås fotbollsfilmer att lyfta fram lite extra mycket, då det gjorts så pass många som fått miljontals människor att besöka världens biografer. Filmen som fängslat publiken med berättelser som knyter dem närmare sporten. Vi ska också nämna Apples komediserie “Ted Lasso” som följer en amatörtränare och hans karaktärrika ledning som coachar ett Premier League-lag.

Nej, det råder inga tvivel om att fotbollen har en stark plats inom populärkulturen och ofta är en central del av många samhällen och subkulturer. Fotbollsspelare anses ofta även vara kulturella ikoner och fotbollsstjärnor är vanligt förekommande i samhällsmedier, reklamkampanjer och mode. Tillsammans med spelindustrin, spelar alla dessa faktorer in i att fotbollsspel fortsätter vara uppe på toppen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *