Senegal anklagar Watford för att blockera Sarr från AFCON

Senegal har anklagat Watford för att blockera Ismaila Sarr från att ansluta till landslaget inför det kommande Africa Cup of Nations. Sarr har inte spelat för Watford sedan den 20 november på grund av en knäbands-skada och väntas inte återvända till formen förrän tidigast i slutet av den här månaden.

Sarr skadad men ändå med i truppen

Trots att han fortfarande är skadad har Senegal tagit med 23-åringen i sin trupp inför turneringen som pågår från den 9 januari till den 6 februari. Watford informerade dock Senegal tidigare i veckan om att Sarr inte kommer att få resa med.

Det är den andra bråket i Afrikanska nationernas cup som Watford har varit inblandat i efter att Nigeria anklagade Premier League-laget för att ”visa huggtänder” efter att ha protesterat mot att Emmanuel Dennis nämndes i truppen.

Watford fotboll

Senegal arg på Watford

Det senegalesiska fotbollsförbundets generalsekreterare Victor Seh Cisse anser att Watfords skäl för att motsätta sig Sarrs kallelse inte är berättigade.

”Genom ett brev fredagen den 31 december meddelade Watford på grundval av argument som är lika oseriösa som falska sitt beslut att blockera spelaren Ismaila Sarr, som har uttryckt sin önskan att ansluta sig till den senegalesiska uttagningen till nästa VM i Kamerun”, heter det i ett uttalande.

”Senegals fotbollsförbund vill med detta meddelande uttrycka sitt djupa fördömande av det respektlösa, skadliga och diskriminerande beteendet hos Watfords hierarki som med alla medel försöker hindra en spelare från att spela med sitt landslag.”

Klubbarna har fram till måndag på sig att släppa spelare som kallats in av sina landslag för den försenade tävlingen, som har skjutits fram ett år på grund av coronavirus. Senegal, som slutade tvåa efter Algeriet 2019, tillade att de kommer att ta upp frågan med FIFA om den inte kan lösas.

Sarr inte spelduglig sedan slutet av november

Som svar på anklagelserna publicerade Watford ett uttalande på sin officiella hemsida på söndagen där det stod: ”Ismaila Sarr drabbades av en knäbandsskada den 20 november i matchen mot Manchester United och har sedan dess inte varit spelduglig för Watford FC.

”I början av december skrev klubben till Senegals fotbollsförbund och redogjorde för den kliniska diagnosen av Ismailas skada och följde omedelbart upp detta genom att tillhandahålla MRT-undersökningar som visar skadans omfattning.

Rehabilitering och återhämtningsprogram

”Efter ytterligare samråd med medicinska experter informerade vi förbundet om Ismailas rehabiliterings-process och sannolika tidsperiod för återhämtning. ”Under de senaste tio dagarna har klubben upprepat för Senegals fotbollsförbund spelarens nuvarande medicinska status och återhämtningsplan.

”The Hornets har också uppmanat Senegals fotbollsförbund att instruera sin egen oberoende kirurg att bekräfta diagnosen och rehabiliteringsperioden.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *