VM i fotboll: I framtiden – Hur ser det ut?

FIFA:s världsmästerskap är ett gigantiskt evenemang vars inflytande sträcker sig över flera områden i världen. Det är den främsta internationella fotbollsturneringen, som genomförs av 32 nationer från alla sex kontinenterna runt om i världen.

Själva tävlingen invigdes 1930, och sedan dess debut har den ändrats flera gånger under sin illustra historia. Nu när den har funnits i nästan ett sekel, med sina olika upplagor, är evenemanget helt klart ostoppbart och det kommer definitivt att fortsätta sin tradition under mycket lång tid framöver.

Framtiden och Fotbolls VM

Ibland är det bra att fundera över hur VM i fotboll kommer att se ut i en nära framtid. Kommer den att stå inför samma utmaningar som den har nu eller kommer den att förbättras tack vare löftet om ny teknik? Låt oss ta en titt på möjligheterna.

framtiden och fotbolls VM

Möjliga värdnationer

Ett av de definierande elementen i FIFA World Cup är kontrasten mellan privilegiet och ansvaret att vara värdnation för världens största fotbollsturnering.

Erkännandet att vara värdnation dras naturligtvis inte ur luften, utan genomgår en kritisk process av urval och budgivning för att avgöra vilka av de nominerade länderna som kommer att vara berättigade att vara värd för VM.

VM 2030 är definitivt flera år bort, men flera nationer tävlar nu om att få bjuda på äran att vara värdland för det prestigefyllda evenemanget.

Bland de bekräftade anbuden från UEFA finns Portugal, Bulgarien, Serbien, Rumänien och Grekland. Den afrikanska nationen Marocko har tagits med i budgivningen för att representera CAF.

CONMEBOL föreslår FIFA att man inrättar en ”sydlig kon” för budgivningen, som förenar Argentina, Chile, Uruguay och Paraguay i ett gemensamt bud.

Syftet med den sydamerikanska mångnationella budgivningen var att återföra värdskapet till Uruguay inför upplagan 2030 för att fira evenemangets hundraårsjubileum, med tanke på att det var i landet som FIFA World Cup började när de stod som värd för det 1930.

FIFA World Cup efter pandemin

År 2020 ansågs vara en katalysator för många förändringar i idrottsvärlden.

Efter ökningen av Covid-19-utbrottet i Europa vid den tiden införde en majoritet av regeringarna i Europa obligatoriska låsningar och andra restriktiva åtgärder för att stävja infektionerna, inklusive uppskjutandet av idrottsevenemang.

Resultatet av dessa drakoniska åtgärder var en omfattande omläggning av idrottskalendern, vilket ledde till flera förseningar och inställda evenemang.

Dessa chockerande förändringar satte också världens ekonomi i gungning, vilket har tvingat många företag, inklusive idrottsklubbar, att skrota sin budget för nästa idrottsevenemang.

Analytiker har förutspått att framtiden för stora idrottsevenemang som VM har fått idrottsförbunden att ta till nya och praktiska lösningar för att hantera den minskade mängden fans som deltar i dessa evenemang.

Ny teknik

Pandemin har uppenbarligen tvingat många företag att ompröva de många fördelarna med kontaktlös teknik och internet.

Mobil teknik och streamingteknik har ökat under pandemiperioden. Det finns en stark konsumtion av innehåll på internet på sistone, och det är därför som många idrottsklubbar och ligor samarbetar med sociala medier och streamingplattformar för att stärka fansens engagemang vid idrottsevenemang även om de inte skulle kunna resa för att se matchen personligen.

Det är ingen överraskning att integrationen av flera nya tekniker för att tillgodose sportevenemang kan bli möjlig inom en snar framtid.

Slumma summarum framtiden och fotbolls VM

FIFA World Cup har definitivt förändrats sedan den globala pandemin inträffade. Dessa påtvingade förändringar kan vara en nyckel till att påskynda förbättringen av turneringen, oavsett om det är på en småskalig eller makroskopisk nivå.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *