Sportsbetting för fotbollsintresserade nybörjare

Det är många som föredrar att göra fotboll lite mer spännande genom att betta på antal mål, filmningar eller röda kort. Vissa tycker att det även gör sporten lite mer social, eftersom man kan betta med eller mot sina vänner och gemensamt följa matchen.

Om du är nyfiken på att prova kan du betta utan spelgränser på nätcasinoutanlicens.com. Att vara nybörjare på betting kan kanske kännas lite pinsamt inför fotbollspolarna, så i denna artikel kan du lära dig mer innan du kastar dig in i bettingens värld.

Vad är betting?

Att satsa pengar på olika resultat är nästan lika gammalt som människan själv. Det som förr behövde göras hos en bookie i en sumpig källare kan idag göras under mer ordnade former och med hjälp av tekniken. Sportsbetting är helt enkelt när du satsar pengar på en viss utgång eller ett resultat inom sport. Idag går det att satsa på i princip allt. Hur länge en viss spelare sitter på bänken, hur många straffar som kommer att läggas under matchen och så, givetvis, matchresultatet.

sportbetting fotboll

Odds och vinstsummor

Hur mycket du vinner beror på oddsen. Lite förenklat kan man säga att höga odds betyder att chanserna att något inträffar är små. Det är alltså höga odds att Rickard från ditt Korpenlag vinner Guldbollen i år. Låga odds betyder att chanserna att det inträffar är höga.

Om du hade satsat pengar på att Rickard vinner priset hade det varit en så kallad högoddsare. Det betyder att du får mycket stor utdelning om det, mot förmodan, skulle inträffa. Det gäller alltså för dig att hitta en bra balans mellan vad som är sannolikt, och vad som inte är så pass sannolikt att alla tror det eftersom detta inte lönar sig lika bra.

I Europa visas oddsen vanligtvis i decimaler. Decimalodds funkar precis som det låter. Du satsar 100 kronor på ett odds som är 1.66. Om du får rätt, vinner du 166 kronor, eftersom 100 x 1.66 är 166. Det är med andra ord ganska lätt att räkna ut vad eventuell vinst skulle landa på. Detta gör även att du enkelt ser vad som är höga respektive låga odds.

Bra att läsa på

Sportbetting är populärt bland den delen av publiken som kan mycket om sport. En hel del handlar nämligen om information, historia och sannolikhetsberäkning. Om du aldrig har hört talas om Zlatan eller aldrig har sett honom spela blir det ju svårt att veta hur stor sannolikheten är att han skulle göra mål, till exempel. Det kan därför vara värt att göra din hemläxa. Läs på lite extra, så att du har kött på benen inför ditt första bet.

Vanliga saker att betta på är bland annat:

  • Antal mål i matchen
  • Resultat i halvtid
  • Första laget att göra mål
  • Målskytt
  • Antal hörnor

Men egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan betta på.

Jämför innan

Du kan använda jämförelsesajter för att se vilken sida som passar dig bäst. Kanske föredrar du att satsa på riktigt obskyra saker, med väldigt höga odds? Oavsett vad du väljer så finns det nästan garanterat en sida för dig. Att välja att satsa på ett lite mer vanligt resultat med relativt låga odds kan vara bra i början, innan du kommit in i det.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *