Vlahovic: Stämplad ”skitstövel” av Fiorentinas ultras

Dusan Vlahovic har blivit stämplad som en ”fegis” och skitstövel av Fiorentinas ultras för att han anslutit sig till de hårda rivalerna Juventus. Den serbiske landslagsmannen genomförde en 70 miljoner euro stor övergång mellan Serie A-slagen i fredags, samma dag som han fyllde 22 år. Vlahovic hade tidigare tackat nej till erbjudandet om ett nytt kontrakt med Fiorentina, vilket tvingade klubben att göra något eftersom han bara hade 18 månader kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Mer Silly Season

Han valde Juventus i Serie A

Efter att enligt uppgift ha avvisat förslag från bland annat Premier League-lagen Arsenal, Tottenham och Newcastle United valde Vlahovic istället den italienska klubben Juventus. Efter att även ha förlorat Federico Bernardeschi och Federico Chiesa till Juve de senaste åren gick Vlahovics val av klubb inte hem hos Fiorentinas hängivna supportrar.

Partizan Belgrads akademiprodukt rapporteras ha övervakats i sitt hem dagarna före övergången, medan vissa fans gick ut på gatorna för att protestera. I ett öppet brev som offentliggjordes i lördags tog fans som representerar gruppen Curva Fiesole sikte på Vlahovic, presidenten Rocco Commisso och direktören Joe Barone.

Fiorentina fotboll

Bild: Wikimedia

Ultras i Fiorentina var inte glada

”Så det är det vanliga, ännu en liten man utan b****, utan heder och utan respekt som går till en klubb utan identitet eller känsla av tillhörighet”, stod det i uttalandet. ”Ännu en ägare som efter att ha uttryckt sin kärlek till Viola-folket gör det som alla deras föregångare gjorde: säljer våra bästa spelare till våra historiska rivaler.

”Vi är inte längre överraskade av någonting och kommer definitivt inte att slita vårt hår efter att ha förlorat ännu en pajas.” Commisso kritiserade nyligen Juventus för deras ekonomiska misskötsel, och Fiorentinas ultras ansåg att han kunde ha gjort mer för att förhindra att flytten gick igenom.

”Vi frågar dig president, vad sa de till dig för att övertyga dig att göra en sådan sak?”, tillade uttalandet. ”Du som sa till ett barn att du inte skulle sälja fler spelare till Juventus. ”Gratulera Barone. Han måste ha varit övertygande för att berätta för dig vem som vet vad för att övertala dig till en operation som visserligen inbringade pengar men som fick dig att tappa ansiktet inför en hel stad och bortom den.

Fiorentina anklagas för att vilja tjäna pengar bara

”Hur är det möjligt att du bestämde dig för att göra affärer med den yttersta ondskan i det system som du fram till häromdagen kämpade mot? ”Vi trodde med stolthet att vi hade lämnat den mörka perioden med försäljning för vinst och affärer med dem som inte ska nämnas för att sedan gå rakt in i den igen.

”En stad som helt och hållet hade omfamnat era strider och skulle ha fortsatt att omfamna er i framtiden, men som nu känner sig övergiven och förrådd.”

Vlahovic bäste målskytt

Vlahovic är delad bäste målskytt i Serie A den här säsongen med 17 mål på 21 framträdanden – en siffra som bara Lazios Ciro Immobile når upp till. Han har omvandlat 28 stora chanser sedan starten av 2020-21, mer än någon annan spelare i Serie A, medan de 33 ligamålen som gjordes 2021 matchade Cristiano Ronaldos rekord för flest i den italienska högstaligan under ett kalenderår.

I ett sista utspel mot Vlahovic avslutades brevet: ”Vi är inte beredda att se vår passion bli trampad på, eftersom dina människor på transfermarknaden inte verkar representera ditt sätt att närma dig detta äventyr med oss. ”Vårt sista budskap är till truppen, som är det som verkligen betyder något just nu. Ni har visat att ni har mod, vi är med er. Fler strider väntar oss och förhoppningsvis kommer vi att föranleda lite ånger för dem som lämnade i natten som en fegis.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *