Barcelona lånar Adama Traore från Wolves

Adama Traore har anslutit sig till Barcelona på lån fram till slutet av säsongen, trots att Wolves-anfallaren tidigare verkat nära att skriva på för Tottenham. Traore kom genom Barcas ungdomssystem innan han lämnade för Aston Villa 2015, och kommer nu att återvända till Camp Nou för åtminstone de kommande månaderna.

Mer transfers och Silly Season

Lån av Traore med möjlighet för permanent flytt

De katalanska jättarna har en möjlighet att göra affären permanent i slutet av säsongen för en summa som uppges ligga i storleksordningen 34,8 miljoner euro (29 miljoner pund). De kommer också att täcka spelarens löner.

Tottenham tycktes vara på väg att skriva kontrakt med 26-åringen tills Barca klev in, och hans hemland Spanien är tydligen Traores föredragna destination. Traores nuvarande kontrakt på Molineux löper ut i slutet av nästa säsong och Wolves hoppades kunna sälja honom under januaritransferfönstret, eftersom den spanske landslagsmannen inte visade någon avsikt att skriva på ett nytt kontrakt i klubben.

FC Barcelona fotboll

Inte varit så lyckad vad gäller målskörden denna säsong

Han har bara lyckats göra ett mål och noll assist på 20 framträdanden i Premier League hittills den här säsongen, om än från endast 10 starter, och kan vara en ersättare för Ousmane Dembele, som Barca fortsätter att insistera på att han kommer att lämna klubben före slutet av januaritransferfönstret på grund av sitt eget kontraktsbråk.

Traore har försökt göra 117 dribblingar i alla tävlingar hittills den här säsongen, med en framgångsprocent på 76,9, vilket är betydligt högre än någon annan yttermittfältare i Barca som har försökt göra mer än 18 dribblingar. Memphis Depay är näst bäst med 52,8 procent framgång av 89 försök, medan Dembele har slutfört 49 procent av sina 51 dribblingsförsök.

I Premier League den här säsongen är det bara Newcastle Uniteds Allan Saint-Maximin (154) och Leeds Uniteds Raphinha (112) som har försökt göra fler dribblingar än Traore (105), men den sistnämndes 79,1 procents framgångsfrekvens i den tävlingen överstiger vida Saint-Maximins 59,1 och Raphinhas 40,2.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *