Inter: Förstärker anfallet med Caicedo

Inter förstärker anfallet genom att Caicedo återförenas med Inzaghi på korttidslån. Inter har bekräftat att Felipe Caicedo lånats ut från Serie A-kollegan Genoa fram till slutet av säsongen. 33-åringen, som tidigare arbetat under Inters chef Simone Inzaghi i Lazio, blir den första ecuadorianska spelaren att representera Nerazzurri.

Mer Silly Season

Inter får ett starkt anfall

Caicedo anslöt till Genoa från Lazio i augusti men kommer att tillbringa resten av 2021-22 på San Siro, där han kommer att utgöra konkurrens till Lautaro Martinez och Edin Dzeko. ”Jag är väldigt upphetsad. Jag vill bli framgångsrik här”, säger Caicedo, som kommer att bära tröja nummer 88, till Inters officiella hemsida.

”Jag vill tacka tränaren Inzaghi för att han gjorde sitt bästa för att få hit mig. Jag är glad och kan inte vänta på att börja träna och spela för Inter. ”Jag är verkligen stolt över att få representera mitt land och vara den första ecuadorianska spelaren som spelar för Inter. Jag är väldigt glad och tror att jag kan göra det väldigt bra här.”

Inter fotboll

1 mål per 162.e minut

Caicedo gjorde endast ett mål på 10 framträdanden för Genoa i alla tävlingar – även om bara två av dessa var starter – samtidigt som han bidrog med ett par assist. Sedan han kom till Serie A med Lazio i augusti 2017 har den tidigare Manchester City-spelaren gjort 29 mål på 114 matcher, vilket motsvarar ett mål var 162:e minut.

Det är en liknande målfrekvens som den nya lagkamraten Martinez, som har gjort ett mål var 158:e minut vid 120 framträdanden i den italienska högstaligan. Caicedo spelade en roll i Lazios Coppa Italia-triumf under Inzaghi 2018-19 och ser fram emot att återförenas med den italienske tränaren.

Inzaghi har arbetat med Caicedo tidigare

”Jag arbetade med honom i fyra år i Lazio, och nu får vi koppla ihop oss igen”, säger den före detta landslagsmannen från Ecuador. ”Han var verkligen viktig. ”Han övertalade mig att ansluta direkt. Så jag är tacksam och kan inte vänta på att börja träna under honom igen.”

Caicedo är den andra spelaren som ansluter sig till Serie A-ledarna Inter det här fönstret efter ankomsten av ytterbacken Robin Gosens från Atalanta, där den affären också inledningsvis var ett lån.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *