Världsmästerskapsaspiranter: Spelare som vill med till VM

Vi följer utvecklingen för 11 spelare som hoppas kunna vara med i Qatar 2022. Det är officiellt ett VM-år, det betyder att fotbollsspelare över hela världen hoppas på att få in sig i kampen om sin egen chans till ära i Qatar. Redan i november inledde Stats Perform sin ettåriga nedräkning till den största showen inom fotbollen genom att identifiera 11 nya spelare som potentiellt skulle kunna slå igenom i sina respektive landslagstrupper innan Qatar 2022 drog igång.

Fotbolls VM

Spelare som vill in i sina landslag och till VM i Qatar

När februari nu är här har vi återbesökt dessa spelare för att se hur de har klarat sig och om en resa till VM ser mer sannolik ut…

Luis Maximiano (Portugal) – 23, målvakt, Granada

Efter att ha varit en av LaLigas formstarka målvakter i början av säsongen har Maximiano varit lite stökig på sistone. Sedan början av december har han släppt in 10 mål (exklusive självmål) i ligan trots att dessa chanser bara är värda 7,9 xG – det innebär att han åtminstone delvis är skyldig till 2,1 mål, vilket är det sjätte sämsta under den perioden.

Jonathan Clauss (Frankrike) – 29, högerback, Lens

Clauss fortsätter att visa sitt värde i Ligue 1. Sedan den 1 december har hans tre assist överträffats av endast Dimitri Payet och Lovro Majer. Visserligen var det förväntade assistvärdet (xA) för dessa bara 1,2, så det finns ett inslag av tur eller att dra nytta av expertfinesser, men han visar sig ändå vara en bra utväg både på bredden och från fasta situationer.

Qatar fotboll

Bremer (Brasilien) – 24, mittback, Torino

Torino lyckades behålla Bremer i januari innan man på onsdagen förlängde hans kontrakt med ett år till 2024. Det skyddar inte bara hans värde för klubben, det var också en rättvis belöning för hans pålitliga form. Sedan den 1 december är hans sammanlagt 21 interceptioner den näst högsta siffran bland Serie A-försvarare, liksom hans 28 luftvinster.

Sven Botman (Nederländerna) – 22 år, mittback, Lille

Lille stod fast när Newcastle United försökte få bort Botman i januari. Under de senaste två månaderna har holländaren fortsatt att se ut som en imponerande närvaro i backen – hans duellframgångsfrekvens (76,5 procent) är den högsta bland försvarare med minst 300 minuter på planen, medan endast två av dem som har engagerat sig i mer än 11 luftmål kan bättre än hans framgångar (79 procent) i luften.

Angelino (Spanien) – 25, vänsterback, RB Leipzig

Spanien saknar verkligen inte kvalitetsalternativ i detta område av planen, men Angelino är ändå en utestående spelare ur ett offensivt perspektiv. Sedan början av december är hans 3,0 xA den bästa i Bundesliga, medan endast fem spelare har spelat fler nyckelpassningar än han (16).

Riqui Puig (Spanien) – 22, mittfältare, Barcelona

Det ser inte bra ut för Puig. Man trodde att Xavis ankomst äntligen skulle bli den paus han behövde, men han har bara spelat 158 minuters LaLiga-fotboll de senaste två månaderna, och det var en period då Barca stod under riktig stress mitt i en skade- och COVID-19-kris. Med spelare som återvänder till spel, inklusive Pedri, skulle få vara förvånade över att se hans minuter minska ännu mer.

Christopher Nkunku (Frankrike) – 24, mittfältare, RB Leipzig

Nkunku fortsätter att se ut att ha en stor chans att tvinga sig in i Frankrikes räkenskaper. Sedan vi kollade honom senast har den mångsidige mittfältaren gjort fyra mål utan straffar i Bundesliga, bättre än endast fyra spelare (alla uteslutande anfallare), och lagt tre assist. Endast fem spelare har gjort fler målinsatser under samma period.

Alan Velasco (Argentina) – 19 år, yttermittfältare, FC Dallas

Unga talanger som lämnar sydamerikanska länder för MLS börjar bli en återkommande dem – Velasco är den senaste. Den unge yttern blev Dallas rekordvärvning den 1 februari, och ska enligt uppgift ha kostat 7 miljoner dollar. Han har inte spelat mycket de senaste månaderna på grund av den argentinska fotbollskalendern, så det ska bli spännande att se om han kickar igång när MLS startar igen i slutet av månaden.

Cade Cowell (USA) – 18 år, forward, San Jose Earthquakes

Den första framgångssagan på den här listan! Cowell fick sin landslagsbåge i december när USA slog Bosnien-Hercegovina med 1-0. Han spelade bara i 12 minuter och det var en delvis experimentell trupp, men en kap är en kap är en kap.

Amine Gouiri (Frankrike) – 21, forward, Nice

Gouiri är en annan som fortsätter att plugga på med god effekt. Han saktar in lite, och hans återkomst på fem målinvolveringar (tre assist, två mål) under den angivna perioden är överträffad av hela åtta spelare, även om bara Payet har lika många som sju. Den spännande anfallaren gör fortfarande bra ifrån sig, även om han skulle kunna behöva ytterligare en liten boost.

Matias Arezo (Uruguay) – 19, forward, Granada

Eftersom den uruguayanska säsongen avslutades i början av december har Arezo inte spelat särskilt mycket sedan hans form undersöktes senast – även om han gjorde ytterligare ett mål för att ta sin säsongssiffra till 15 på 29 matcher för River Plate (URU). Den formen gav honom en chans i Europa, och Granada gjorde en potentiellt stor kupp genom att ta honom till Spanien för cirka 3 miljoner euro. Han väntar på sin första A-landskamp, även om Uruguay är tillbaka på en automatisk kvalplats.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *