Engelska stjärnor: Dessa kan flytta i sommar

Englands superstjärnor som kan flytta för stora pengar i sommar. Även om det näst dyraste januaritransferfönstret i Premier League-historien kanske precis har stängt, kommer lag från hela landet redan att sätta ihop sina planer för sommaren. Med både Kylian Mbappe och Erling Haaland kopplade till potentiella blockbusterflyttar inför kampanjen 2022/23, drar några av Englands mest lysande unga stjärnor också till sig en mängd intresse.

Mera transfers och Silly nyheter

Med tanke på att Manchester City och Chelsea förväntas bryta banken i sommar har vi tagit en titt på en handfull stjärnor som kan komma att byta för stora pengar under de kommande månaderna.

Declan Rice – West Ham

När West Ham tog West Ham till femte omgången av årets FA-cup borta mot icke ligaägda Kidderminster i helgen råder det ingen tvekan om att Declan Rice har ett högt aktieläge.

23-åringen, som var en av stjärnorna i Englands final i EM förra sommaren, har fortsatt att få en mängd beröm och har till och med tippats som en framtida förbundskapten för Three Lions.

Rice har redan gjort över 150 matcher i Premier League för Hammers och har ofta varit i besittning av kaptensbindeln, och det är därför ingen överraskning att Rice fortfarande kopplas ihop med en rad tunga spelare i toppstriden.

Han har snabbt blivit en av Europas mest eftertraktade talanger och verkar leda jakten på priset som årets unga spelare från PFA. Daily Mail rapporterade i söndags att både Chelsea och Manchester United är intresserade av att göra en stor affär med West Ham för stora pengar.

Jude Bellingham – Borussia Dortmund

Även om Rice må ha fortsatt att få en mängd lovord från hela Premier League ännu en gång den här säsongen, är han inte den enda engelska mittfältaren som snabbt har skjutit sig upp till superstjärnor.

Jude Bellingham flyttade till Borussia Dortmund från Championship-klubben Birmingham i juli 2020 och har blivit en viktig del av de tyska jättarnas uppställning och har särskilt imponerat i Champions League.

18-åringen har blivit en av Englands ordinarie spelare under Gareth Southgate och har redan gjort tio A-landskamper, och han kopplas redan samman med en lukrativ återkomst till sitt hemland i sommar i vad som skulle kunna visa sig vara en storartad flytt.

Dortmund har inte gjort någon hemlighet av att de skulle vara villiga att flytta på Bellingham om de kan nå en lämplig affär, och The Mirror rapporterade under helgen att Liverpool överväger en flytt när fönstret öppnas igen.

Dominic Calver-Lewin – Everton

När Frank Lampard utsågs till ersättare för Rafa Benitez förra veckan har den tidigare Chelseabossen gjort klart hur viktig Dominic Calvert-Lewin kommer att vara i Evertons försök att undvika nedflyttning den här säsongen.

24-åringens skadeproblem under de senaste månaderna har spelat en avgörande roll i Toffees problem och har fått en mardrömssäsong på Goodison Park och har fått se sig över axeln.

Men även om Calvert-Lewin kanske bara lyckades göra sex Premier League-matcher under hela kampanjen 2021/22, verkar den forne Sheffield United-stjärnan vara en efterfrågad man i sommar.

Han gjorde 16 mål i högsta ligan under vad som var karriärens bästa kampanj på Merseyside förra säsongen, och ESPN rapporterade förra veckan att Arsenal är intresserade av att göra en potentiell affär på 50 miljoner pund som skulle kunna se Calvert-Lewin ersätta Pierre-Emerick Aubameyang som gjorde flytten till Barcelona på Deadline Day.

Kalvin Phillips – Leeds

Kalvin Phillips har hanterat sina egna skadeproblem den här säsongen och har inte gjort ett enda Premier League-framträdande sedan den 5 december, men befinner sig fortfarande i en mycket liknande situation som Calvert-Lewin i Everton.

26-åringen bildade ett fantastiskt samarbete med Declan Rice i hjärtat av Englands mittfält under förra sommarens EM och har bara fortsatt att imponera sedan han hjälpte Leeds att avsluta sin exil i högsta ligan 2020.

Phillips är en av fansens absoluta favoriter på Elland Road och anses vara en av de bästa mittfältarna i Premier League. 48 timmar innan transferfönstret i januari stängdes fick han ett överväldigande bud på 50 miljoner pund från West Ham.

Även om det under helgen kan ha rapporterats att Phillips är desperat att skriva på ett nytt långtidskontrakt med Leeds, har The Sun också antytt att både tungviktarna Chelsea och Manchester United överväger ett erbjudande om stora pengar i sommar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *