Transfer: Van De Beek väljer Everton

De senaste dagarna har varit intressanta när det gäller Manchester Uniteds transferaffärer. Transfermarknaden närmar sig sitt slut och med den sista dagen i januari nästan där, kommer de röda djävlarna snart att veta hur kommer deras trupp slutligen se ut för de senare delarna av säsongen.

Mera transfers och Silly Season

Flera United spelare har lämnat på lån senaste dagarna

Anthony Martial har lämnat på lån till Sevilla då spanjorerna hoppas att fransmannen ska kunna smälta in i laget snabbt och hjälpa dem under den korta tid han kommer att spendera på Ramon Sanchez Pizjuan.

Amad Diallo har också lämnat och flyttat på lån till Rangers, där han lyckades göra mål i sin debut i Scottish Premiership, bara några minuter in i den nya rollen. Dessa kan alla vara goda nyheter på lång sikt, men vad kan mer hända på Old Trafford under dessa sista dagar av transferfönstret? Här är allt du behöver veta.

Manchester United Fotboll

Van De Beek väljer Everton

Det har talats så mycket om Donny van de Beek och inte bara nyligen. Ända sedan hans ankomst från Ajax i sensommarens transferfönster 2020 har den holländska mittfältaren nämnts ganska ofta, med tanke på att hans tid i England har varit hemsk. Nästan ingen speltid under de senaste 18 månaderna har väckt många frågor om hans tid på Old Trafford och hans framtid. Eftersom Nederländerna tävlar i VM är han också angelägen om att få mer speltid för att komma med i den slutgiltiga truppen till Qatar i november.

Och det verkar som att han kommer att lånas ut till Everton! Det fanns rykten om Crystal Palace, eftersom den Londonbaserade klubben var de främsta för att denna flytt skulle ske. Valencia nämndes också kortfattat i samtalet, men många källor har rapporterat att Van de Beek har beslutat sig för att gå till Everton på lån över Crystal Palace. Där kommer han att få chansen att arbeta med Frank Lampard, eftersom Everton just har beslutat att anställa honom.

Everton kommer att täcka Van de Beeks hela lön på 100 000 pund i veckan och kommer även att betala Man United mer än 500 000 pund som låneavgift. Eftersom Lampard vanligtvis låter sina lag spela i ett 4-3-3-system verkar det som om Everton skulle kunna passa bra för Van de Beek. Toffees har enligt uppgift velat köpa holländaren direkt, men Man United har vägrat ett sådant alternativ.

Newcastle intresserade av Henderson

Den här dagen kom också en ny historia om Man United och Newcastle. Efter de senaste rapporterna om att Magpies vill låna ut Jesse Lingard verkar det som att de även har gått in för Dean Henderson. Man Uniteds andremålvakt är ett mål för Newcastle, som skulle vilja göra en affär sent på marknaden. Daily Mail rapporterade inledningsvis att det finns en stor chans att den flytten blir verklighet, men det verkar som att saker och ting har förändrats under dagen. Deras senaste rapport antyder att Newcastle fortfarande är intresserade av spelaren, men att hans flytt nu ser osannolik ut. Daily Mail rapporterar också att Newcastle och Man United fört samtal under det senaste dygnet, men den närmaste slutsatsen just nu är att Henderson kommer att stanna på Old Trafford.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *