Vad väntar Manchester United i februari 2022?

Manchester United befinner sig just nu på ett kort vinteruppehåll, som infördes för ett par år sedan för att lagen åtminstone skulle få lite ledigt under en hektisk kampanj. Därför har Man United spelat sin sista match för sex dagar sedan och kommer att vänta på att det ska gå ytterligare sju dagar för att de ska få komma tillbaka till spel.

Mer om engelsk fotboll

Vad händer i februari 2022?

Under de senaste dagarna har vi skrivit en hel del om de potentiella transferaffärerna in och ut ur klubben, flera spelare som är intressanta för andra klubbar och så vidare. Men den här gången ska vi ta en kort titt in i framtiden och kolla in hur ser Man Uniteds spelschema ut för februari månad.

Det blir totalt sju matcher inom loppet av bara 23 dagar och Man United kommer att få mycket att göra under årets kortaste månad. The Devils kommer att spela i tre olika tävlingar och därför kommer det att finnas en hel del intressanta matcher som väntar på att ske. Låt oss kolla in det hela.

Manchester United Fotboll

FA-cupen för startspelare

Först ut är Middlesbrough den 4 februari. Fredagskvällsmatchen kommer att öppna den här månadens action för Man United efter ett par veckors vila. Det är matchen i FA-cupens fjärde omgång och Championship-laget kommer motiverat att komma till Old Trafford. De ligger för närvarande sexa i den tuffaste andradivisionen i världen, då de är ute efter att nå slutspel och förhoppningsvis återvända till Premier League. De har vunnit sex av sina senaste sju matcher i alla tävlingar och de kommer att vilja försöka skapa rubriker med en stor skalp i Manchester.

Bra schema för Premier League

Efter det har Man United en serie på fyra raka Premier League-matcher och det är ett riktigt gynnsamt schema. Man United har inte mött något av de starkaste lagen i ligan sedan början av december och det kommer att hålla i sig fram till februari. Först reser man till Burnley den 8 februari, innan man tar emot två lag under nästa vecka. Den 12 februari kommer Southampton till stan och sedan tre dagar senare hoppas Brighton på att fortsätta överraska storlagen i ligan. Den 20:e reser Man United till Leeds, där man möter det förmodligen enda laget i ligan som man inte haft några problem alls mot den här säsongen, efter 5-1-segern på Old Trafford på säsongens första dag.

Årets första Champions League-match

Sedan återstår ytterligare två matcher. Först åker Man United till Madrid för att möta Atletico i den första matchen i Champions League-åttondelsfinalen. Detta är den överlägset viktigaste matchen den här månaden för Man United och det överlägset starkaste motståndet. Tre dagar senare kommer Watford till Old Trafford med sin nya manager Roy Hodgson. Man United bör ta det bästa av februari, för i mars möter man Man City, Tottenham, Atletico igen och Liverpool…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *