Suarez ´kan inte förstå´ överbelastat schema

Uruguays anfallare Luis Suarez ”kan inte förstå” varför spelarna tvingas spela så många matcher under en så överbelastad period. Sydamerikanska nationer spelar två VM-kvalmatcher under de kommande dagarna, efter att FIFA lagt in ett extra internationellt uppehåll i kalendern.

Sydamerikanska lagen spelar mycket just nu

De europeiska länderna är inte i aktion, men CONMEBOL försöker ta igen de matcher som missades på grund av coronaviruspandemin och förra årets Copa America. Uruguay är ett av fem lag som bara skiljer två poäng från varandra i kvalet, men har förlorat sina fyra senaste matcher med sammanlagt 11-1.

De reser till Paraguay på torsdag, innan de tar emot Venezuela den 1 februari. Den andra matchen kommer dock bara två dagar före en avgörande Copa del Rey-match för Real Madrid, och Federico Valverde kommer att resa tillbaka till Spanien för den matchen.

Tre andra spelare, Getafe-trion Mathias Olivera, Damian Suarez och Mauro Arambarri, kan mycket väl behöva delta i en LaLiga-match den 4 februari, medan Suarez Atletico Madrid möter sin tidigare klubb Barcelona den 6 februari.

Uruguay fotboll

Det är en situation som gör Suarez frustrerad

”Jag måste tala om den fysiska delen av att vara både människa och idrottsman”, säger han till reportrar. ”Vi kan inte förstå hur det kommer sig att vi ska tävla i en VM-kvalmatch nästa tisdag och att Pajarito [Valverde] i det här fallet måste tävla i en Copa del Rey-match.

”Att mina kollegor från Getafe, Mauro, Damian och Mati, måste spela den fredagen i en La Liga-match. Schemat är ganska tajt, men vi måste anpassa oss till det. ”Vi är proffs och kommer att göra vårt jobb på planen eftersom det krävs av oss, men ibland är spelarna inte med i andras tankar.

Spelar många kvalmatcher på kort tid

”Det hände tidigare när vi spelade tre kvalmatcher på 10 dagar, med långa resor på mer än 12-15 timmar, och självklart har trötthet då en påverkan.” Suarez insisterar dock på att truppens fulla fokus ligger på att få stopp på sin dystra form och att fortsätta att kvalificera sig till VM i Qatar i år.

Han sade: ”Det finns spelare som går igenom olika stadier av både vinnande och förlorande perioder. Men när man kommer in i landslaget spelar de matcher man har spelat plötsligt ingen roll.

”Det som spelar roll är hungern efter att tävla, viljan att leva och känna vad jag känner med den här tröjan på och att fortsätta att visa att jag segrar och att jag vill fortsätta att tävla och har den brinnande ambitionen att ta mig till VM.

”Jag har haft turen att ha spelat i tre VM redan och nu, vid 35 års ålder, vill jag fortsätta med samma ambition och jag vill fortsätta att spela VM och få chansen att spela i mitt fjärde VM. Det är därför jag är här.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *