Lampards Everton värvar Dele Alli från Tottenham

Everton har slutfört värvningen av Dele Alli från Tottenham och den engelske mittfältaren blir Frank Lampards andra värvning som Toffees manager. Lampard bekräftades officiellt som Evertons manager först i måndags, men klubben har snabbt gått in för att stödja den förre Chelsea-chefen, vars första uppgift är att leda Merseysiderna bort från nedflyttningsstriden i Premier League.

Mera Silly Season och transfers

Van de Beek och Alli in

Donny van de Beek blev Lampards första värvning, och den nederländske mittfältaren lånades in från Manchester United för resten av säsongen. Everton har förstärkt sitt mittfältsalternativ ytterligare genom att ta in Alli, som har genomgått ännu en frustrerande säsong i Tottenham.

Överföringen bekräftades inte förrän mer än en timme efter 23:00 GMT, den tidpunkt då affärer ska gå igenom i Premier League, och Everton fick extra tid på sig att slutföra affären efter att ha begärt tillstånd. Det har rapporterats att 25-åringen, som har gått med på ett två och ett halvt års kontrakt på Goodison Park, kan kosta Everton upp till 40 miljoner pund om olika klausuler utlöses.

everton

Alli har haft en tuff säsong i Tottenham

”Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Everton, en enorm klubb med en fantastisk fanbase och historia”, säger Alli. ”Jag är ivrig att komma igång och kan inte vänta på min första match i en Evertontröja. ”Jag ser fram emot att hjälpa laget och möjligheten att arbeta med den nya managern Frank Lampard.”

Alli var en av de mest lysande talangerna i Premier League när han slog igenom under Mauricio Pochettino 2015-16, men hans inflytande i Spurs har avtagit under de senaste säsongerna. Alli gjorde 10 mål i högsta ligan under sin första säsong i Spurs och förbättrade den siffran till 18 under 2016-17. Han har dock inte lyckats nå tvåsiffrigt i ligan sedan dess, och gick hela förra säsongen utan att hitta nätet i tävlingen.

Lampard tror på Alli igen

Han användes i ett tremannamittfält av Nuno Espirito Santo i början av säsongen och gjorde mål från straffpunkten i en seger mot Wolves i augusti, men det är det enda ligamål han har lyckats med på 657 minuters speltid, och han har inte varit med regelbundet under Antonio Conte. Ändå verkar Lampard vara övertygad om att han kan återuppliva den före detta MK Dons-spelaren, som också har förlorat sin plats i Gareth Southgates engelska laguppställning de senaste säsongerna.

Alli ansluter till ett Evertonlag som ligger på 16:e plats, bara fyra poäng över nedflyttningsplatserna. Liksom Van de Beek är han cupbindad inför Lampards första match mot Brentford i FA-cupen på lördag, men hans debut kan komma att ske mot medkämparna Newcastle United den 8 februari.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *