Pogba: Uppmanas av Rangnick att visa vad han kan

Paul Pogba har uppmanats att ”visa upp” för Manchester United och bevisa vad han är kapabel till när han närmar sig slutet av sitt kontrakt på Old Trafford. 28-åringen är inställd på att återvända till Uniteds trupp för fredagens FA Cup-omgångsavslutning mot Middlesbrough efter tre månaders uppehåll med en lårskada.

Mera engelsk fotboll

Pogba har endast 4 månader kvar på sitt kontrakt

Den franske landslagsmannen Pogba har bara fyra månader kvar på sitt kontrakt med de röda djävlarna och förväntas nu allmänt söka en ny utmaning i slutet av kampanjen. Oavsett var Pogba tänker spela sin fotboll efter den här säsongen vill Rangnick helt enkelt att den centrala mittfältaren ska vara fullt motiverad för att hitta sin bästa form.

”Det är upp till honom nu. Hans kontrakt löper ut i sommar och om han i slutändan vill stanna eller gå någon annanstans måste han visa upp sig”, säger Rangnick. ”Det ligger inte bara i vårt intresse som klubb utan även i hans personliga intresse att han spelar och presterar på högsta möjliga nivå under de kommande veckorna.”

Manchester United Fotboll

Pogba var en rekordvärvning för United

Pogba förblir Uniteds rekordvärvning, efter att ha anslutit från Juventus 2016 för en initial avgift på 89,3 miljoner pund (105 miljoner euro), men de röda djävlarna riskerar nu att förlora honom för ingenting.

Han har gjort 212 framträdanden under sin andra period på Old Trafford, och under den tiden har han gjort 38 mål och assisterat till ytterligare 45 mål i alla tävlingar. Även om ett nytt avtal inte helt har uteslutits för Real Madrid-, Barcelona-, Paris Saint-Germain- och Juve-målvakten är Rangnick endast fokuserad på återstoden av 2021-22.

”Vi har inte pratat om det hittills, inte bara om Pauls situation utan även med andra kontrakt som löper ut har vi inte heller pratat om nya spelare hittills”, säger Rangnick. ”Mitt fokus nu är att spela den bästa möjliga säsongen vi kan och att bli så framgångsrika som möjligt.

”För mig är han nu en ny spelare och han kan visa mig och laget och fansen och alla i England hur bra och vilken hög nivå han kan spela.”

Var i bra slag innan lårskadan

Innan Pogba ådrog sig sin skada ledde Pogba Premier League i fråga om assist med sju på nio framträdanden, vilket innebar ett snitt på exakt en assist per 90 minuter på planen. Trots att han missat Uniteds senaste 15 matcher är det bara Bruno Fernandes (10) som har assisterat till fler mål än Pogba (sju) för de röda djävlarna i alla tävlingar den här säsongen.

Rangnick insisterade dock på att den VM-vinnande mittfältaren inte är säker på en startplats i laget. ”För Paul ligger det i hans eget intresse att spela på en hög nivå för att göra en bra prestation och göra allt för att komma in i startelvan – det kommer inte att ske automatiskt”, sade Rangnick. United tar emot Middlesbrough med målet att bygga vidare på ett rekord på 28 segrar från de senaste 31 FA-cupmatcherna hemma mot lag från en lägre division.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *