Betting på Allsvenskan

Allsvenskan är i full gång och spelbolagen följer såklart den högsta fotbollsserien i Sverige för herrar. Det erbjuds konkurrenskraftiga odds på respektive match och för den som följer matcherna är det därför väldigt förmånligt att krydda till turneringen genom att placera sina insatser.

Då Allsvenskan är en svensk fotbollsturnering är det framför allt svenska spelbolag som erbjuder odds på matcherna. Idag finns mängder av såväl betting- eller casinosajter som Videoslots som erbjuder spel för den som vill spela på en legitim och välrenommerad sajt. Mer om Allsvenskan och betting på årets säsong nedan.

Sveriges högsta division i fotboll

Allsvenskan är som sagt den högsta divisionen i Sverige för herrar. De som segrar i ligan blir svenska mästare i fotboll och kammar hem Lennart Johanssons pokal. Allsvenskan utgörs med 16 lag som möts i dubbelmöten, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Vid en seger får laget tre poäng, varav oavgjort ger en poäng och förlust inga.

Betting pa Allsvenskan

Placeringen under Allsvenskan bestäms i första hand av antalet poäng, därefter av lagens målskillnad och slutligen av flest gjorda mål. De lag som rankas högst får en chans till Europaspel, varav de två sist placerade lagen flyttas ned till Superettan. Ersätter gör de två först placerade lagen i serien. Det tredje sist placerade laget får kvala mot det lag som kommer trea i Superettan i dubbelmöte på både hemma- och bortaplan.

Vinnarodds på Allsvenskan 2022

Som alltid finns det några klubbar som sägs ha högre chanser att vinna och därmed lägre odds. Lagen som ligger på toppen för årets säsong är:

● Malmö FF
● Hammarby IF
● Djurgårdens IF
● AIK
● IF Elfsborg

Spelalternativ under Allsvenskan 2022

Som alltid när det kommer till betting på sport finns det olika spelalternativ. Det vill säga olika möjligheter för hur man vill placera sina insatser, alltså på vilka resultat man vill satsa. För Allsvenskan är följande spelmarknader vanligast:

Matchvinnare

Vanligast är att satsa på vilken klubb man tror vinner under en match, med andra ord vilket lag som gör flest mål. Matchvinnare definieras av formeln 1X2, där man satsar på 1 (hemmalaget), X (oavgjort) eller 2 (bortalaget). Denna spelalternativet är det val de flesta nybörjare väljer, eftersom det då inte finns så många alternativ att välja mellan.

betting allsvenskan

Över/under

Ett annat alternativ är över/under. Det innebär helt enkelt att man satsar på över/under det antalet mål (eller annat avgörande under matchen) som spelbolaget i fråga fastställt sedan tidigare. Om spelbolaget till exempel tror att Malmö FF gör 2 mål under en match kan man antingen satsa på att man tror att matchen kommer resultera i färre eller fler mål.

Turneringsvinnare

Ytterligare ett populärt spelalternativ för Allsvenskan är turneringsvinnaren. Som du hör på namnet satsar man alltså här på den klubb man tror vinner en hel turnering, i detta fall Allsvenskan 2022. När man spelar på turneringsvinnaren spelar man mer långsiktigt gentemot ovan nämnda alternativ, vilket i sig kan göra det lite mer spännande att spela. Det blir dock svårare och mer nervkittlande eftersom oddsen då kan förändras hela tiden.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *