Man Utd: Köpa Luis Diaz och Fabio Vieira från FC Porto?

Manchester United kan vara redo att utmana rivalerna Liverpool i jakten på FC Portos explosiva yttermittfältare Luis Diaz. 25-åringen har varit en av Liga Portuguesas främsta stjärnor den här säsongen och har utan tvekan varit ligaledarnas bästa spelare.

Mer transfernyheter

Man Utd har sänt spioner till Porto

Med 16 mål och sex assist på 28 matcher den här säsongen har Diaz, enligt O Jogo, fått United att skicka ”spioner” för att se honom i aktion mot Famalicão i helgen. Detta kommer efter att rapporter tidigare den här månaden hävdade att Liverpool förberedde ett bud på 60 miljoner pund för spelaren.

Manchester United Fotboll

Scouter var på plats i helgen

The Sun hävdar dock att Uniteds scouter var på plats på söndagens match för att titta på playmakern Fabio Vieira. Tidningen rapporterar att ”Enligt Record är Manchester United en av tio europeiska jättar som vill värva Vieira – och Ralf Rangnick är angelägen om att säkra sin första övergång”.

Den rapport som The Sun citerar i Record säger dock bara att Uniteds scout var en av tio som var närvarande på matchen och gör inget påstående om att det var för att titta på Vieira. I själva verket verkar det osannolikt att United skulle vara ute efter någon av spelarna vid denna tidpunkt och deras scout kan ha varit där helt enkelt av rutin, eller för att scouta någon annan medlem av laget.

Diaz har varit magisk denna säsongen

Diaz har varit fantastisk den här säsongen, men vid 25 års ålder måste man tänka på att han antingen är en mycket senblommande spelare eller att detta är en blixt från klar himmel.

Vieira har också haft en utmärkt säsong men håller fortfarande på att slå sig in i Portos första elva på regelbunden basis, vilket nu kommer att underlättas av Sérgio Oliveiras låneskifte till AS Roma i januari.

Vänsterytter och offensivt mittfält är också positioner där United har gott om alternativ, så även om båda är bra spelare verkar det osannolikt att United har något seriöst intresse som dessa rapporter antyder.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *