Kopa Trophy: Mason Greenwood på listan

Mason Greenwood: Manchester United-stjärnans form har varit briljant.  Manchester United-stjärnan Mason Greenwood kan enligt uppgift belönas för sin sensationella form under det senaste året. Enligt The Mirror finns Greenwood med på den tio man starka listan för Kopa Trophy – ett årligt pris som delas ut av France Football för den bästa spelaren i världen under 21 år.

De officiella nominerade till Kopa Trophy 2021:

Bukayo Saka (Arsenal)
Pedri (Barcelona)
Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
Gio Reyna (Borussia Dortmund)
Mason Greenwood (Manchester United)
Jude Bellingham (Borussia Dortmund)
Jeremy Doku (Rennes)
Ryan Gravenberch (Ajax)
Jamal Musiala (Bayern München)
Nuno Mendes (PSG)

Kopa Trophy

Mason Greenwood

Greenwood har till stor del spelat som högerytter under Ole Gunnar Solskjaers ledning men det finns en insikt om att han så småningom kommer att spela som anfallare. Cristiano Ronaldos ankomst kommer troligen att göra det lite svårt men den unga stjärnans utveckling har inte påverkats hittills.

Spelar med Ronaldo nu

Faktum är att Greenwoods form den här säsongen från flankerna har varit så bra att Gareth Southgate ville återkalla honom till landslaget inför VM-kvalmatcherna i oktober. Hade det inte varit för Solskjaers ingripande skulle akademikerutbildningen potentiellt ha tagit den internationella scenen med storm också.

Solskjaer skyddade Greenwood

Den legendariske norrmannen har valt att skydda Greenwood för att se till att han istället får en lång och framgångsrik karriär. Många fans kritiserade trots allt Southgate för att han använde en presskonferens för att attackera det sensationella framtidslöftet efter att ha brutit mot karantänsreglerna, i stället för att skydda honom från mediernas hårda strålkastarljus.

Läs mer pm fotboll i vår blogg.

Kopa Trophy – En tuff lista

Greenwood ställs mot några av världens bästa ungdomar i den där slutlistan, men han kommer att känna att han har rätt att vara där och gjorde tillräckligt bra ifrån sig för att komma i fråga. Det är troligt att Bellingham eller Pedri kommer att vinna med tanke på hur ofta de spelade och hur avgörande de var för sina respektive klubbar förra säsongen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *