Diogo Dalot: Har varit riktigt bra under Rangnick

Manchester Uniteds högerback Diogo Dalot har levererat en rad imponerande prestationer under den tillfälliga managern Ralf Rangnick. 22-åringen har varit en stöttepelare i hans lag, med Aaron Wan-Bissaka på sidan av på grund av sjukdom. Dalot har varit backup till engelsmannen under hela Ole Gunnar Solskjaers tid.

Mer om Man Utd

Nu går Dalot före Wan-Bissaka på högerbacken

Han skickades på lån till AC Milan inför säsongen 2020/21 och imponerade i Italien. I en tidigare intervju uppgav han hur fördelaktigt låneuppehållet var för honom: ”Jag tror att det var väldigt viktigt när det gäller självförtroende och speltid. Jag var den enda spelaren som var tillgänglig för varje match under hela säsongen och det är en extra sak för mig som jag inte hade under de två säsongerna dessförinnan.”

”Jag känner mig väldigt energisk, vältränad och mer mogen – det är den stora poängen för mig och jag är redo att visa alla vad jag kan göra.” ”Jag har upplevt väldigt olika sätt att spela i Premier League och i Italien – det är en annan spelstil och jag har anpassat mig till det. Jag tror att jag har lärt mig många saker som kan hjälpa mig att lyckas i år.”

Manchester United Fotboll

Han har haft riktigt bra stats under Rangnick

Dalots prestation mot West Ham i helgen var ytterligare ett exempel på hans övergripande utveckling som spelare. Med 86 % passningsnoggrannhet, sex bollåtervinningar, fyra tacklingar, två lyckade inspel och två interceptioner var Dalot på topp. Portugisen har varit en av de framstående spelarna under Rangnick och har trivts i hans system. Han ger naturlig bredd på högerkanten, vilket hjälper United att bryta ner motståndarnas låga block.

Dessutom förstör hans statistik myten om att han bara är en ”offensiv ytterback”.

Sedan Rangnick tog över har Dalot vunnit 13 tacklingar och 12 interceptioner i Premier League – vilket är högst bland alla Uniteds utespelare. 22-åringen är nästan omöjlig att ta sig ur för tillfället och är fast besluten att lyckas i klubben. Wan-Bissaka kommer att behöva arbeta extremt hårt för att ha någon chans att få tillbaka sin plats i förstalaget.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *