Silly Season: Mbappe – Christensen – Depay – Kamara

Rykten: Madrid är säkra på Mbappe-affären, Christensen byter Chelsea mot Barca?

Den 1 januari 2022 är ett datum som Real Madrid och Kylian Mbappe har väntat på under en längre tid. Los Blancos var föremål för två misslyckade bud på superstjärnan från Paris Saint-Germain under föregående transferfönster.

Men det nya året innebär att Mbappe går in i de sista sex månaderna av sitt kontrakt i Parc des Princes vilket innebär att han är fri att prata med klubbar utanför Frankrike. Och det verkar som om Madrid är mer övertygade än någonsin om att landa sitt toppmål.

TOPPNYHET – MADRID HAR ”TOTAL OPTIMISM” NÄR DET GÄLLER MBAPPE

Mbappes framtid har dominerat ryktena i månader och den spanska tidningen Marca hävdar att det finns ”total optimism” bland Madridhierarkin att de kommer att få sin man. En komplikation är det faktum att de två lagen ska mötas i en Champions League-åttonde match, och det är osannolikt att ett tillkännagivande kommer att ske före den matchen.

Paris Saint-Germain

Men den 1 juli ökar förväntningarna på att Mbappe kommer att bli en Madridspelare, eftersom Lionel Messis kontrakt och Zinedine Zidanes eventuella framtida ankomst som huvudtränare inte tycks ha räckt för att övertyga honom om att stanna i den franska huvudstaden.

Sammanfattning

– Chelseas behov av defensiva förstärkningar kan förvärras av att Andreas Christensen inte har för avsikt att skriva på ett nytt kontrakt. Den spanska tidningen Sport uppger att dansken, vars kontrakt löper ut i slutet av säsongen, är nära att ansluta sig till Barcelona.

– På tal om Barcelona rapporterar AS att Memphis Depays framtid är höljd i tvivel. Med Ferran Torres som har anlänt från Manchester City och Alvaro Morata som ett av de främsta målen kan Depay vara inställd på att lämna Camp Nou i slutet av säsongen efter en enstaka säsong.

– Manchester United kan vara på väg att få ett över sin gamla chef Jose Mourinho genom att landa Boubacar Kamara. Daily Mirror rapporterar att de röda djävlarna försöker slå Roma om att värva Marseille-mittfältaren.

– Roma har också varit på jakt efter Arsenals mittfältare Ainsley Maitland-Niles, men de får tydligen konkurrens från Everton enligt Liverpool Echo.

– På den röda sidan av Merseyside rapporterar den italienska byrån ANSA att Liverpool är på väg att vinna över Arsenal och Tottenham om värvningen av Milans mittfältare Franck Kessie.

– The Athletic menar att Gunners troligen också har mer frustration. Arsenal har kopplats samman med en flytt av Lilles anfallare Jonathan David men kommer tydligen att behöva vänta till slutet av kampanjen för att få sin man.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *