Atalanta köper upp Boga från Sassuolo

Jeremie Boga har lämnat Sassuolo för Atalanta i en affär som uppges vara värd 18 miljoner euro. Den tidigare Chelsea-anfallaren Boga kommer att lånas ut till Atalanta under resten av säsongen, men flytten kommer att göras permanent under den kommande säsongen.

Mer om transfers

Landslagsman från Elfenbenskusten

Elfenbenskustens landslagsman gjorde 18 mål och levererade sju assist på 98 Serie A-matcher efter att ha anslutit till Sassuolo från Chelsea 2018. Boga har försökt (152) och slutfört (80) fler dribblingar än någon annan spelare i Serie A sedan starten 2021.

Hans 90 bärningar med en inspelning under samma tidsperiod är också flest av alla spelare i det italienska toppskiktet, och endast Adama Traore (145), Allan Saint-Maximin (122), Kylian Mbappe (113), Vinicius Junior (104), Neymar (102) och Yannick Carrasco (94) kan skryta med fler i hela Europas fem bästa ligor.

Atalanta fotboll

Boga är riktigt nöjd med flytten

”Jag är verkligen glad just nu och det är min familj också eftersom vi har velat komma hit länge. Nu är vi glada över att affären är klar”, säger Boga till klubbens officiella media. ”Jag tycker att Atalanta är ett bra lag, de är väldigt starka och har visat sig vara ett viktigt lag i Serie A under de senaste fem eller sex åren.

”Jag tycker att det passar perfekt till min spelstil. Jag tror att det är rätt lag för mig att ta ytterligare ett steg och försöka vinna något viktigt. ”Jag vet att alla förväntar sig något mer av mig och samtidigt förväntar jag mig att jag ska göra det bättre. Jag är glad över att vara här.

”Jag vet att det är ett stabilt lag där alla springer för varandra, där varje spelare jobbar, och jag tycker att det är perfekt, som du kan se är det ett riktigt lag.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *