Giroud är glad att få lära sig av Ibrahimovic

Han är en förebild för många anfallare. Olivier Giroud njuter av sin ”hälsosamma konkurrens” med Zlatan Ibrahimovic och säger att hans Milan-lagkamrat pressar honom att bli en bättre spelare. Ibrahimovic har gjort ett stort genomslag i sin andra period med Milan sedan han återvände till klubben i januari 2020 och gjort 36 mål på 66 framträdanden i alla tävlingar.

Det inkluderar en avkastning på 33 mål på 52 Serie A-uppdrag, vilket är det åttonde mest av alla spelare i divisionen under den perioden. Han har begränsats till endast 12 starter i alla tävlingar den här säsongen, men han har återigen bevisat sitt värde genom att hitta nätet åtta gånger.

I och med sitt mål mot Udinese i december gjorde Ibrahimovic tillsammans med Lionel Messi och Cristiano Ronaldo 300 ligamål i karriären i Europas fem högsta divisioner.

Med tanke på rapporter i Italien om att Milan är beredda att erbjuda honom ett nytt kontrakt till slutet av nästa säsong är Giroud tacksam över att han har chansen att lära sig av 40-åringen. ”Att spela med honom är något jag ser som en utmaning, något som pressar mig varje dag”, säger Giroud till YouTube-kanalen Colinterview – Oh my Goal.

Milan fotboll

Det är en möjlighet att ha honom som partner och lära sig något mer

”Han är ett exempel för många anfallare och när jag var ung älskade jag honom, både på planen och för hans starka karaktär och för att han är krävande varje dag. ”Det är en sund konkurrens mellan oss.”

Giroud har gjort en tillräckligt stabil start på livet i San Siro efter att ha anslutit från Chelsea i juli förra året med sex mål och en assist på sina första 20 framträdanden, varav 11 av dem var starter.

Dessa sex mål har kommit i en takt av 0,46 per 90 minuter, en siffra som endast överträffas av Ibrahimovic (0,67) bland Milan-spelarna. Den före detta Chelsea-anfallaren har tillbringat flera perioder vid sidan om på grund av skador och sjukdom, men känner sig nu redo att börja bidra mer när Milan siktar på att vinna Scudetto.

”Jag hade några ovanliga fysiska problem. Jag fick COVID i september efter vad som var en bra start, och sedan fick jag ryggproblem”, säger han. ”Jag forcerade för hårt och skadade mig efter att ha testat negativt. Jag var med i truppen för Liverpool, spelade och blev skadad. Smärtan varade i sex veckor och jag spelade inte på ett tag.

”Efter det hade jag problem med fotled och ischias i en månad. Under tiden gjorde jag allt för att hålla mig i form, jag vidtog alla förebyggande åtgärder. ”Men nu mår jag väldigt bra och har möjlighet att spela utan smärta. Det är en lyx när man är professionell spelare och framför allt när man är 35 år.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *