Man United överväger avsluta lån – Facundo Pellistri

Man United tittar på att eventuellt säga upp Facundo Pellistris lån i Alaves. Ole Gunnar Solskjaers Manchester United-trupp är så djup att det helt enkelt inte finns tillräckligt med förstalags minuter att fördela. Med det i åtanke måste oundvikligen vissa marginella spelare lämna på lån.

Läs mer om Manchester United här.

Facundo Pellistri – På lån

Till den gruppen hör Facundo Pellistri, som skrev på för de röda djävlarna förra sommaren från Penarol. Uruguayanen såg bra ut för The Reds på reservlagsnivå, innan han åkte på lån till januari. Yttermittfältaren skulle gå till Alaves där han skulle imponera i slutet av mandatperioden 2020/21. Det var förståeligt nog ett ganska enkelt beslut att skicka tillbaka Pellistri till La Liga-klubben för hela 2021/22-perioden.

Old Trafford Man utd

Ingen bra sejour i United

Det är dock rimligt att säga att det inte har gått som planerat. Pellistri har bara startat en enda ligamatch hittills under den här kampanjen och lämnar United besviket. Enligt Noticias Dealava, där transkriberingen kommer från Manchester Evening News liveblogg, överväger United att avsluta 19-åringens låneförflyttning på grund av bristen på speltid.

Låneavtal går inte alltid som planerat

Uppenbarligen antog United att han bara skulle gå tillbaka direkt till Alaves efter att ha sett bra ut för dem förra säsongen. Av en eller annan anledning har det inte blivit så. Dessa låneförflyttningar är ganska meningslösa när den regelbundna speltiden inte följer med – och om det finns en klausul i hans kontrakt som gör det möjligt för United att återkalla Pellistri tidigt, så bli inte förvånad om du ser att den aktiveras ganska snabbt.

U23 för Pellistri

Därmed inte sagt att Pellistri kommer att gå direkt in i laget i United. Snarare kommer han förmodligen att spela lite U23-fotboll fram till januari, för att sedan förmodligen återvända på lån fram till slutet av säsongen. Visserligen finns det alltid en risk med dessa låneavtal eftersom speltid inte på något sätt är en garanti. Men låt oss vänta och se vad som händer…

Ska Man United ta tillbaka Facundo Pellistri till klubben? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *