Barcelona 4-2 Atletico Madrid: Tre saker vi lärde oss

Igår kväll möttes Barcelona och Atletico Madrid i en av de mest dramatiska mötena mellan de två lagen på senare tid. Inget av lagen har haft den säsong de önskat sig med Real Madrid som för närvarande är ikapp med titelracet, men även om det är fallet var båda lagen fortfarande hungriga på att göra ett uttalande på Nou Camp.

Barca tog viktig seger

I slutändan var det värdarna Barcelona som fick det bästa av bytena och gick därifrån med en 4-2-seger.

Alves rullar tillbaka åren

Dani Alves, vid 38 års ålder, hade ungefär en så händelserik match som han någonsin haft för Barcelona. Ingen visste riktigt vad man kunde förvänta sig när det tillkännagavs att han skulle återvända till klubben, men baserat på dessa bevis var det ett litet genidrag. Visst, han blev till slut utvisad, men det faktum att han gjorde mål och spelade en så inflytelserik roll visar att han överlag fortfarande har mycket att bidra med på sin veteranposition.

FC Barcelona fotboll

Atletico tappar bollen

Atletico Madrid hade en 1-0-ledning men istället för att göra allt de kunde för att bevara den drogs de in i en eldstrid. Det var enkelriktat under stora delar av matchen och de regerande mästarna blev för det mesta bara mobbade i varenda avdelning. De var inte ens i närheten av att likna det lag som toppade La Liga förra säsongen och verkligheten är att de måste ta en lång, hård titt i spegeln om de vill ha en topp fyra-plats.

Barcas nya utseende

Pierre-Emerick Aubameyang var med, Gavi såg bra ut, veteranerna var på bollen och Adama Traore spelade så bra som han har gjort på länge. Barcelona hade ett riktigt starkt transferfönster i januari och även om deras egna fans måste inse att denna återuppbyggnad kommer att ta tid, bör de vara stolta över att veta att Xavi gör allt i sin makt för att återupprätta glansdagarna.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *