Allegri: Vill att Dybala och Arthur stannar i Juventus

Massimiliano Allegri säger att det inte går att ifrågasätta den ”extraordinära” Paulo Dybalas värde för Juventus och förväntar sig inte att Arthur ska lämna den här månaden. Dybalas framtid är tveksam då den argentinske anfallarens kontrakt löper ut i slutet av säsongen och 28-åringen har kopplats ihop med en flytt till Serie A-rivalerna Inter.

Allegri förväntar sig att ”extraordinära” Dybala och Arsenal-länkade Arthur stannar i Juve

Juve-chefen Maurizio Arrivabene uppmanade i veckan Dybala och hans lagkamrater att visa ”karaktär, mod och en önskan att vinna” när jättarna i Turin kämpar för en plats i Champions League. Bianconeris huvudtränare Allegri, som tar över klubbens ledning för 300:e gången när de möter Udinese i Serie A på lördag, säger att Dybala fortfarande har en stor roll att spela.

Han sade: ”Utvärderingarna av kontrakten är företagets jobb, det är inte saker som berör mig.

Juventus fotboll

Allegri har ”uppfostrat” Dybala

”Jag uppfostrade Dybala, han var ett barn när han kom från Palermo, nu har han vuxit upp och han är en extraordinär spelare. Jag förväntar mig mycket [av Dybala] under den här andra delen av säsongen. Spelarens värde diskuteras inte. Han är en fantastisk spelare ”

Han tillade: ”Vi befinner oss i en situation där vi tillfälligt är ute ur Champions League, så alla utvärderingar kommer att göras i mars/april. Juventus planerar så här och vi måste tänka på att spela och arbeta, resten får vi se senare.”

Arthur har länkats med flytt ill England

Mittfältaren Arthur har starkt kopplats samman med en flytt till Premier League-laget Arsenal under transferfönstret i januari. Allegri planerar inte för ett liv utan brasilianaren och upprepade även att Alvaro Morata inte kommer att lämna.

Han sade: ”Jag vill inte upprepa mig själv. Vi måste ta oss till slutet av säsongen med dessa spelare på bästa möjliga sätt. ”Det betyder att vi måste försöka nå topp fyra och gå vidare i Champions League och Coppa Italia.” Italiens mittback Leonardo Bonucci missar Udineses besök på Allianz Stadium på grund av en muskelskada.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *