Arsenal: Stark position för att värva USA:s målvakt Turner

Arsenal har en ”ganska stark” chans att slutföra en affär med USA:s målvakt Matt Turner, enligt New England Revolution tränare och sportchef Bruce Arena. Turner utsågs till årets målvakt i MLS 2021 efter att ha hjälpt Revs till Supporters’ Shield-succé, även om hans lag föll i slutspelet med förlust mot New York City i Eastern Conference-semifinalen.

Mer transfers och Silly Season

Årets målvakt 2021 i MLS

27-åringen anslöt sig till Revs som free agent 2016 efter att ha gått oanmäld och har varit ordinarie under de senaste fyra säsongerna, och har under den tiden gjort 97 MLS-matcher, varav 28 i fjol då han spelade in fem rena mål. Arsenal har nyligen kopplats samman med den amerikanske landslagsmannen, som har blivit uttagen 13 gånger av sitt land, och Revs chef Arena har bekräftat att samtal pågår mellan de två lagen.

arsenal fotboll

Inget är klart så här i Silly Season tider

En övergång förväntas dock inte gå igenom den här månaden, utan Arsenal förväntas istället vänta till slutet av Premier League-kampanjen innan de tar in Turner – eventuellt för att ersätta Bernd Leno, som är backup för Aaron Ramsdale. ”Som det spekulerats finns det en chans att vi kan förlora Matt Turner”, säger Arena till Sports Hub på 98.5 radio.

Kan komma att kosta 10 miljoner dollar

”Om saker och ting går rätt till kommer vi att förlora honom i sommar. Vi är i förhandlingar med Arsenal för att slutföra överföringen. Sannolikheten för att det ska hända är ganska stor.” Arsenal kommer enligt uppgift att betala en första summa på 4,5 miljoner pund (6 miljoner dollar) för Turner i en affär som kan stiga till 7,5 miljoner pund (10 miljoner dollar) med tillägg, vilket är samma summa som Manchester City gick med på att betala Columbus Crew för den internationella konkurrenten Zack Steffen 2019.

Den försenade flytten för Turner kan nu leda till att Leno stannar på plats under resten av säsongen. Om han fullföljer en övergång blir Turner den femte amerikanen att skriva på för Arsenal efter Gedion Zelalem, Danny Karbassiyoon, Frank Simek och Doug Farquhar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *