Ginter bekräftar sin avsikt att lämna Borussia Mönchengladbach

Matthias Ginter har bekräftat att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt med Borussia Mönchengladbach och kommer därför att lämna den tyska klubben i slutet av säsongen. Den tyske landslagsmannen har tillbringat de senaste fyra och en halv säsongerna i Gladbach, efter att ha anlänt från rivalerna Borussia Dortmund 2017.

Flera stora klubbar är ute efter honom

Ginter har dock pekats ut som en måltavla för Serie A-jättarna Inter och ett antal andra tunga klubbar i Europa inför transferfönstret i januari. Och efter månader av spekulationer om hans kontraktssituation meddelade 27-åringen på sociala medier på tisdagen att han inte kommer att sätta pennan till papper på nya villkor.

Ett inlägg delat av Matthias Ginter (@matzeginter28)

”Efter långa överväganden har jag beslutat att inte förnya mitt utgående kontrakt”, skrev han på Instagram. ”Efter fem fantastiska år i Borussia Mönchengladbach är det svårt för mig att ta detta steg, men jag har bestämt mig för en annan väg för min personliga och professionella utveckling.

Borussia Monchengladbach

Stor i Borussia för fansen

”Jag är skyldig Borussias fans mycket och kommer alltid att bära den här klubben i mitt hjärta. Nu kommer jag att gå med full kraft in i den andra halvan av säsongen. ”De som känner mig vet att jag kommer att ge allt för att uppnå de mål som fortfarande är möjliga under den här säsongen tillsammans med alla andra.”

Ginter har gjort 165 framträdanden för Gladbach sedan han anslöt sig i juli 2017, varav 141 i Bundesliga – 12:e mest av alla spelare i divisionen under den perioden. Han har varit med 15 gånger i den tyska högstaligan 2021-22 och ligger på sjätte plats för vunna luftdueller (43) bland försvarare, sjunde plats för lyckade passningar (863) och nionde plats för toucher (1219).

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *