Hur ser framtiden ut för Jesse Lingard och Manchester United?

Manchester United har gjort några bra och viktiga affärer under sommarens gångna transferfönster. Ankomsterna av Raphael Varane och Cristiano Ronaldo är där för att omedelbart förbättra startelvan, medan Jadon Sancho har potential att bli en av de bästa spelarna i Europa. Hans start på Old Trafford har inte varit idealisk, men ynglingen håller fortfarande på att vänja sig vid den nya klubben och den nya ligan, efter att ha briljerat i Bundesliga.

Fotboll idag

Kontrakt som går ut hos Man Utd

Det finns dock fortfarande mycket viktiga samtalsämnen kring klubben och det handlar om spelare vars kontrakt löper ut nästa sommar. Den viktigaste historien är givetvis den som omger Paul Pogba, eftersom fransmannen fortfarande funderar på sina nästa steg. Han kan lämna klubben på en fri transfer och eventuellt ansluta sig till Real Madrid, vilket har varit storyn i media under en längre tid nu.

Hur den här säsongen kommer att gå för Man United kan vara det avgörande argumentet för fransmannen att stanna i klubben, om han ser några stora framsteg i laget. Men han är inte den enda spelaren som överväger sitt nästa steg.

Manchester United

Det är också fallet med Jesse Lingard. Den engelske landslagsmannen har också sitt kontrakt med Man United som löper fram till juni 2022 och han är också osäker på vad han ska göra.

Vad ska Lingard göra?

En stor fråga här är för Lingard att bestämma sig för om han vill stanna i Man United och kämpa för sin plats i laget, vilket förmodligen inte kommer att vara så lätt att få under en överskådlig framtid, särskilt med stjärnor som Bruno Fernandes i laget. Sett ur den synvinkeln verkar det inte så komplicerat för Lingard att sitta och vänta på att hans kontrakt löper ut.

Han är 29 år och det är rimligt att han ser över sina alternativ. Lingard är inte ung längre för att gå på lån och han vill vara en viktig del av det lag han spelar för. Med United som utvecklas verkar det som att plats för honom på Old Trafford kommer att bli svårt att få.

Fri transfer post Covid19

En annan viktig anledning till varför Lingard bör gå är att i denna post-COVID-fotboll har spelare som kan skrivas på fri transfer ännu mer makt. Klubbar som Barcelona, AC Milan, Inter och andra, de letar alla efter dessa affärer, eftersom deras ekonomiska situation är långt ifrån bra. Spelare som Lingard skulle kunna ha fler alternativ än vad de vanligtvis skulle ha och inte bara skulle han kunna få en bra affär ekonomiskt eftersom det inte finns någon övergångssumma att betala, han skulle också kunna komma till en bättre klubb.

Vad bör Man United göra?

Man United befinner sig inte i en bra situation, för att behålla Lingard skulle kunna vara ett bra alternativ när det gäller trupprotation, vilket inte är något som spelaren är alltför ivrig efter. Med Lingard i det här laget skulle en annan uppsättning färdigheter fortfarande vara tillgängliga, men ändå skulle det vara ett problem att behålla en olycklig spelare i några år till.

Den ideala lösningen med Lingard som skriver på ett nytt kontrakt och sedan eventuellt tar in en övergångssumma när han säljs verkar inte heller så realistisk. Klubben bör försöka behålla honom, men inte försöka tillgodose alla hans önskemål – om Lingard ändå är redo att lämna, så får det vara så.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *