Regeländring angående Covid19 regeln i Premier League

Premier League-klubbar måste ha minst fyra bekräftade COVID-19-fall för att kunna ansöka om att en match ska skjutas upp från och med nästa månad. I en ändring av ligareglerna som tillkännagavs på onsdagen kommer en ny ”konsekvenströskel” att införas, vilket innebär att klubbarna inte längre kan begära att en match ska ställas in om de har ett enda fall av coronavirus.

Den engelska fotbollen

Ändringen träder i kraft nu i början av februari 2022

Ändringen kommer att träda i kraft inför matchen mellan Burnley och Watford den 5 februari. Matchen har flyttats två gånger på grund av fall av viruset, vilket gjorde att båda sidor hade svårt att utse en fulltalig spelartrupp. Premier League meddelade den nya regeln: ”Under hela pandemin har Premier League anpassat sina riktlinjer till den allmänna folkhälsosituationen. Riktlinjerna uppdaterades senast i december som svar på uppkomsten av Omicron-varianten.

Watford fotboll

”Ligans regler och riktlinjer för uppskov är utformade för att skydda spelarnas och personalens välbefinnande, samtidigt som tävlingens sportsliga integritet och kvaliteten på de trupper som spelar ligamatcher upprätthålls.

Behövs 4 fall av Covid för att få skjuta upp matcher nu

”Klubbens ansökningar kommer även fortsättningsvis att bedömas från fall till fall. Premier League-styrelsen undersöker ett antal faktorer, bland annat klubbens förmåga att ställa upp med ett lag, COVID-19:s status, allvarlighetsgrad och potentiella inverkan samt spelarnas förmåga att på ett säkert sätt förbereda sig inför och spela matchen.

”Detaljerna i alla ansökningar granskas av ligans specialiserade personal innan styrelsen fattar sitt beslut.” Tidigare kunde lagen ansöka om uppskov om de hade ett bekräftat fall av viruset i truppen och inte kunde utse 13 tillgängliga spelare plus en målvakt, där även skador och internationell frånvaro beaktades.

Frustrationen började byggas upp bland lagen och fansen när 22 matcher ställdes in, däribland Nordlondon-derbyt mellan Tottenham och Arsenal, där Gunners begäran om ett nytt datum beviljades efter att Martin Odegaard testats positivt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *