Anfallare som kan byta klubb sommaren 2022

När Europas topplag nu verkligen är inne i säsongens slutskede råder det ingen tvekan om att lag från hela kontinenten redan håller på att lägga upp sina planer för sommaren. När sådana som Manchester City återigen inleder sin jakt på en ny nummer nio inför kampanjen 2022/23, förväntar sig många vad som kan bli ett rekordstort sommartransferfönster.

På en lista som innehåller några av Europas mest livsfarliga anfallare har vi tagit en titt på några tunga anfallare som har kopplats samman med en blockbusterflytt under de kommande månaderna.

Från Haaland till Lukaku: Anfallarna som kan vara på väg i sommar

Erling Haaland – Borussia Dortmund

Erling Haaland gjorde ett dubbelspel mot Wolfsburg förra helgen när Borussia Dortmund stormade fram till en 6-1-seger och har bara fortsatt att understryka varför många anser att han är Europas främsta nummer nio.

Trots att 21-åringen har haft en del skadeproblem under säsongen har han ändå gjort 18 mål på bara 20 matcher, vilket innebär att han ligger på tredje plats i racet om Tysklands gyllene stövel. Även om BVB kanske lyckades behålla sin anfallstalang under transferfönstret i januari, har det allmänt antytts att den norrländska superstjärnan kommer att söka en ny utmaning under de kommande månaderna.

Tillsammans med att ha kopplats samman med en potentiell flytt till Real Madrid i sommar verkar det som om Manchester City sitter i pole position för att vinna Haalands signatur.

Haalands far, Alfe-Inge, tillbringade tre år i Premier League-giganterna mellan 2000-2003, och Daily Mail rapporterar att City redan har kommit överens om personliga villkor för en affär som kan vara värd omkring 500 000 pund i veckan.

chelsea

Romelu Lukaku – Chelsea

Även om det kan ha varit mycket spännande bland Chelseafansen när Romelu Lukaku slutförde sin återkomst till Stamford Bridge för en klubbrekordavgift på 97,5 miljoner pund förra sommaren, befinner sig den belgiske anfallaren nu i något av en mardröm.

Den före detta Inter Milan-backen har kämpat med en akillesskada och missade när Blues åkte ur Champions League i förra veckan, och har haft svårt att befästa sin plats som Thomas Tuchels förstahandsval i frontlinjen. Den tyske landslagsmannen Kai Havertz har haft en egen målvaktsserie när han lett Chelseas linje, och det har kommit allt fler rapporter om att de före detta Europamästarna redan skulle kunna tänka sig att sälja.

Lukaku gjorde en chockintervju i januari då han verkade antyda att han redan var intresserad av en återkomst till San Siro, men han har nu anmärkningsvärt nog inte lyckats göra ett enda Premier League-anfall sedan den 29 december.

Han har fortfarande problem bakom kulisserna på Stamford Bridge och 90min rapporterade förra helgen att både Inter Milan och PSG redan har klargjort att de skulle försöka slutföra en affär i sommar.

Robert Lewandowski – Bayern München

Efter att chockartat ha åkt ur Champions League förra veckan efter ett häpnadsväckande 2-1 sammanlagt nederlag mot spanska Villarreal kan man säga att många i Tyskland förväntar sig en övergång i Bayern München i sommar.

Även om det kan tyckas att Julian Nagelsmanns mannar är på väg mot ännu en inhemsk krona den här säsongen, finns det en växande oro för att Robert Lewandowski kan vara på väg bort från Allianz. Den polske superstjärnan stormade fram till ännu en guldstövel och fortsatte att slå en mängd rekord under sin fantastiska tvåårsperiod, men den polske superstjärnan är fortfarande i strid med Bayern om ett förbättrat avtal.

Lewandowski har redan gjort 53 mål för klubben och landet den här säsongen, men han går snart in på det sista året av sitt nuvarande kontrakt och det har inte funnits några tecken på att komma överens om nya villkor, trots Bayerns bästa försök.

I vad som utan tvekan skulle vara en sensationell flytt i sommar rapporterade Marca förra helgen att de spanska jättarna Barcelona blir alltmer övertygade om att de kan hitta en affär för att få den polske rekordspelaren till Katalonien.

Manchester United Fotboll

Edinson Cavani – Manchester United

Ännu en gång missade Manchester Uniteds bedrövliga 4-0-trumma mot Liverpool i mitten av veckan, och alla tecken pekar på att Edinson Cavani lämnar Old Trafford i sommar.

Med sitt nuvarande kontrakt som löper ut om bara några månader har det uruguayanska esset bara lyckats få ihop 17 framträdanden för de kämpande Premier League-jättarna hittills den här säsongen. Även om den före detta PSG-anfallaren kanske har blivit något av en fanfavorit runt den röda halvan av Manchester, har Cavani inte lyckats hitta någon riktig form under den nuvarande interimsbossen Ralph Rangnick.

Men även om det kanske inte finns några tecken på att 35-åringen kommer att skriva på en kontraktsförlängning på Old Trafford har det antytts att han inte kommer att sakna alternativ i sommar.

Daily Mail rapporterade förra månaden att de regerande italienska mästarna Inter Milan är intresserade av att köpa Cavani på en fri transfer under de kommande veckorna.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *