Tuchel: Chelsea kommer jaga Manchester City

Tuchel: Chelsea kommer aldrig att ge upp hoppet om att jaga ner ”vinnarmaskinen” Man City

Thomas Tuchel insisterar på att Chelsea aldrig kommer att ge upp hoppet om att jaga ner ”vinnarmaskinen” Manchester City men accepterar att hans lag måste vara realistiska när det gäller deras titelambitioner. City öppnade en 11-poängsledning på andraplacerade Chelsea i Premier League-toppen med en dramatisk 2-1 comebackseger mot Arsenal på Emirates Stadium i lördags.

City tuffar på som aldrig förr

Endast två gånger i tävlingens historia har ett lag haft ett större försprång i slutet av nyårsdagen – Manchester United 1993-94 och City 2017-18 (båda 12 poäng). Chelsea kommer att försöka minska gapet när de tar emot Liverpool, som ligger en poäng längre bak på tredje plats med en match i handen, i söndagens tävling på Stamford Bridge.

Manchester City

Chelsea skall göra allt för att hänga på

The Blues går in i matchen efter att ha spelat 1-1 hemma mot Brighton and Hove Albion och har bara tagit sex poäng av de tolv senaste erbjudna. Denna besvikelse har sammanfallit med att Chelsea varit utan några nyckelspelare på grund av coronavirus och skador, och Tuchel tror att hans lag skulle vara mycket närmare City om de hade en djupare trupp.

Tuchel behöver höja Chelsea för att komma ikapp

”Just nu är det den viktigaste fördelen”, sade han på frågan varför gapet till City är så stort. ”Den andra saken är att de tar tillvara på dessa fördelar – de är obevekliga, de vet vad som krävs för att producera dessa högpresterande säsonger om och om igen.

”Det finns kvalitet överallt, inte bara i truppen utan även i ledningen, hur den sköts, det är en vinstmaskin. Det handlar inte bara om att ha en fördel utan att göra den till en fördel.”

City samlade 110 poäng under det senaste kalenderåret, jämfört med 83 för Chelsea och 77 för Liverpool, och har vunnit var och en av sina elva senaste Premier League-matcher. Chelsea ledde i början av december i toppen av divisionen, men förhoppningarna om en titelkamp som kommer att gå till botten verkar blekna för varje vecka.

Tålamod och hårt arbete

”De är väldigt bra. Vi måste erkänna var vi kommer ifrån, från för ett år sedan, och när man tittar på 2021 är vi 20 poäng efter”, tillade Tuchel. ”Vi måste vara försiktiga så att du är ambitiös men inte överambitiös när det gäller att fånga Man City om ett halvår.

”Det kan hända, men vi måste gå igenom detta eftersom det är en del av processen att minska gapet. Alla här vill att det ska ske snabbt. ”För två, tre veckor sedan hade vi en supernära titelkamp. Vi hade tre lag som tävlade. Nu förlorade vi försprånget lite på grund av omständigheter som vi inte kan påverka.

”Det har gett City en viss fördel och tro och de är fem år nu konsekventa med den trupp de har. ”Det gör det svårt. Men det gör det inte omöjligt; vi kommer aldrig att sluta tro och sluta trycka på men vi måste vara realistiska.”

City går på jakt efter sin femte Premier League-titel och en fjärde på de senaste fem säsongerna. Men Tuchel är inte rädd för att Premier League ska bli en stängd affär likt Bundesliga, där Bayern München har dominerat det senaste decenniet.

chelsea

Tuchel kommer gör allt för att stänga gapet upp till City

”Så länge jag är här kommer jag inte att göra något annat än att försöka få andra lag att underprestera”, sade den tidigare tränaren från Borussia Dortmund. ”Vi kommer inte att sluta jaga, inte sluta tro. Det är kanske skillnaden mot situationen just nu i Bundesliga. Vi måste tro, men vi måste se verkligheten i vitögat.

”Det hjälper i livet om man drömmer och är realistisk vid någon tidpunkt. Om man tittar på 2021 hade City något som liknar 20 fler poäng än oss och Liverpool – vi är näst bäst i det racet. ”Allt måste falla på plats för oss så att vi kan producera den jämna nivå som City och normalt Liverpool producerar. Det finns ingen anledning att bli negativ, ingen anledning att tappa tron.

”Tvärtom. Vi kommer att förbli hungriga. Jurgen [Klopp] gjorde det med Dortmund, vi var nära [i Dortmund] men stoppades mitt i processen. ”Båda två vet hur man fångar favoriter, vi kommer inte att sluta drömma.”

Klopp testat positivt för Corona

Söndagens möte blir det 17:e mellan Tuchels och Klopps ledda lag, där den sistnämnde kan skryta med nio segrar mot landsmannens tre i de tidigare mötena. Klopp kommer dock inte att vara närvarande på Stamford Bridge efter att ha returnerat ett misstänkt positivt coronavirustest i lördags.

Tuchel är obesegrad i tre matcher mot Klopp, men han tror inte att han har en chans mot Liverpoolbossen när det handlar om en personlighetstävling. ”Det här är kanske den mest orättvisa frågan som du kan ställa till mig, säger han. ”Jurgen skulle kunna komma utan något lag och stadion skulle vara fullsatt! Jag kan inte göra det, jag kommer aldrig att försöka. Han kan göra det.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *