Speltips: Bayern München vs Borussia Dortmund 2022

Bayern München och Borussia Dortmund möts i Bundesliga i helgen. Matchen kommer att hållas på Allianz Arena och avspark är planerad till 17:30 brittisk tid på lördag. Det kommer bli en spännande match helt klart. Förhoppningsvis med bra fotboll och en bra stämning på plats. 

Bayern München

Bayern München toppar för närvarande tabellen i Bundesliga med 72 poäng på 30 matcher. De bayerska jättarna har hela nio poängs försprång till tvåan Dortmund, och en seger för dem i Der Klassiker i helgen innebär att de kan ta hem titeln ännu en gång.

Lagnyheter:

Richards (förkylning), Sarr (knä), Tolisso (hamstring) är inte tillgängliga.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund ligger just nu tvåa i Bundesligatabellen med 63 poäng på 30 matcher, nio poäng bakom ledarna och de regerande mästarna Bayern München. Dortmund kommer att vara fast beslutna att försena Bayerns titelfirande genom att vinna Der Klassiker på lördag.

Fotbollsresor till Bayern Munchen

Lagnyheter:

Det finns inga spelare tillgängliga: Dahoud (axel), Hummels (lår), Kobel (fotled), Meunier (hamstring), Morey (knä), Reyna (hamstring), Schmelzer (knä), Tigges (fotled), Witsel (sjuk).

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • Bayern har vunnit sina fyra senaste Bundesligamatcher.
  • Dortmund har vunnit 3 av sina 5 senaste Bundesligamatcher.
  • Bayern har gjort 89 mål på 30 Bundesligamatcher.
  • Dortmund har släppt in 43 mål på 30 Bundesligamatcher.
  • Bayern har släppt in 29 mål på 30 Bundesligamatcher.

Slutsats

Bayern kommer att gå in i matchen med självförtroende, men Dortmund har ett starkt lag och bör ta en poäng på Allianz Arena.

Prognos: Match slutar oavgjort 2-2.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *