Speltips Leeds vs Manchester City

Manchester City återgår till Premier League i helgen och åker till Elland Road på lördagskvällen. Det blir en spännande match, där jag absolut tror att det blir en del mål. 

Fler spännande speltips

Leeds

Även om fansen på Elland Road kan ha fått ett krossat hjärta efter att ha sett Marcelo Bielsa lämna Yorkshire tidigare i år, är Leeds mitt uppe i en nylig uppgång. Senast sågs de i måndags kväll när de fick ett hårt kämpat 0-0-läge borta mot Crystal Palace, och den nye chefen Jesse Marsch verkar ha gjort ett omedelbart intryck. Även om de vita fortfarande kan se sig själva titta över axeln mot nedflyttningsstrecket, har de ett utmärkt läge att förlänga sin status i Premier League den här säsongen.

Leeds har fem matcher utan förlust, vilket har markerats av en anmärkningsvärd seger med 3-2 mot europeiska outsiders Wolves före det internationella uppehållet i mars. Men trots att de visat en rad förbättringar i båda ändar av planen bör de vara oroade av sitt senaste möte mot Premier League-ledarna. När de gjorde resan till Etihad den 14 december fick de en fruktansvärd 7-0-trumma.

Lagnyheter

Den engelske landslagsmannen Kalvin Phillips, som återvände från en skada tidigare under månaden, bör återigen starta på lördagskvällen.

Marsch ser dock ut att vara utan trion Patrick Bamford, Adam Forshaw och Tyler Roberts i helgen.

Manchester City

Manchester City

När det gäller gästerna kan Manchester City visserligen ha lyckats ta ett anmärkningsvärt övertag i den första matchen på tisdagskvällen, men Sky Blues kommer att känna att de missade en chans. Pep Guardiolas lag vann visserligen med 4-3 hemma mot de spanska tungviktarna Real Madrid, men de har fortfarande siktet inställt på att ta sin första inhemska och europeiska dubblering den här säsongen. Den förre Bayern München-chefen, som kommer till Elland Road i helgen och fortfarande har en poängs marginal i toppen av tabellen, har sett sitt lag hitta en verklig klinisk styrka i den sista tredjedelen.

City verkar ha återhämtat sig från FA-cupförlusten mot Liverpool den 16 april och har gjort 12 mål på de tre senaste matcherna. Om man ser ut att sätta ytterligare en markering på Elland Road bör man notera att Guardiolas lag har fortsatt att briljera på bortaplan. På en svit som sträcker sig ända tillbaka till början av december har Sky Blues bara förlorat en av sina 14 senaste matcher borta från Etihad.

Lagnyheter

John Stones haltade av mot Real Madrid tidigare i veckan och det verkar som om John Stones kan komma att ansluta till den engelske landslagskollegan Kyle Walker på sidan av planen.

Trots att Joao Cancelo avtjänade en avstängning i Champions League i mitten av veckan väntas han dock göra sin återkomst på Elland Road.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes på Etihad den 14 december plockade Manchester City hem en 7-0-seger.
  • På samma sätt har Sky Blues gjort 12 mål på bara de tre senaste matcherna i alla format.
  • Leeds är mitt uppe i en fem matcher lång svit utan förlust i Premier League.
  • Lördagens värdar har dock bara lyckats vinna en av sina sex senaste matcher på Elland Road.
  • Manchester City har bara förlorat en av sina 14 senaste matcher borta från Etihad.

Slutsats

Manchester City lyckades till slut ta en actionfylld 4-3-seger mot Real Madrid tidigare i veckan och kommer att vara desperat att undvika ett bananskal här. Lördagens gäster, som har haft en riktig flärd i sista tredjedelen och fortfarande har en poängs buffert mot Liverpool, har fortsatt att glänsa på bortaplan på Etihad den här säsongen.

Även om Leeds må vara mitt uppe i sin egen uppseendeväckande obesegrade svit är det ingen tvekan om att nedflyttningsmotståndarna kommer att ställas inför ett hårt test här. Efter att ha drabbats av en bedrövlig 7-0-trumma när de två sidorna möttes i december, tror vi på en ganska rutinmässig bortaseger för Guardiolas trupp här.

Slutsats: Manchester City gör mål i båda halvlekarna

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *