Vilket lag är Premier Leagues överraskning så här långt?

Vilka har varit Premier Leagues överraskningsmatcher sedan inledningen av säsongen 2021/22? Medan Chelseas 3-1-seger mot Southampton förra helgen kanske skickade dem till toppen av tabellen har det funnits en handfull lag från hela Premier League som har fortsatt att överraska. Trots att många förväntade sig att de vanliga misstänkta skulle leda titeljakten även denna säsong har några av Englands mindre lag siktet inställt på att försöka rubba etablissemanget.

Läs mer i vår fotbollsblogg.

Landslagsuppehåll i skrivande stund

När Premier League tar fjorton dagars uppehåll på grund av oktober månads landskamper har vi tagit en titt på tre lag som har befäst sin plats som överraskningsmästare i början av säsongen.

Premier League 21-22

Brentford

Även om Brentford kanske bara säkrade sin första Premier League-kampanj via slutspelet under sommaren har Thomas Franks lag bara fortsatt att få en mängd beundran från både fans och experter.

Bees, som gjorde sitt första framträdande i högsta ligan någonsin och vann en välförtjänt 2-0-seger mot Arsenal i västra London, har verkligen inte sett sig tillbaka efter vad som snabbt har blivit en fantastisk start på livet i högsta ligan.

Med sin glödheta anfallstalang Ivan Toney i Gareth Southgates tankar går Brentford in i oktober månads landslagsuppehåll på sjunde plats i tabellen och fortsätter att slå en mängd rekord. Frank’s lag, som redan är på väg bort från en nedflyttningsstrid i början av säsongen, visade återigen sin beslutsamhet när de gjorde en resa över huvudstaden förra helgen.

Bees var inblandade i den där ”säsongens match” när de tog ett actionfyllt 3-3-avgörande mot de före detta mästarna Liverpool den 25 september, och tog en sista seger på London Stadium när de tog en 2-1-seger mot West Ham. Med bara ett enda nederlag i bagaget hittills under säsongen råder det ingen tvekan om att Brentford snabbt har blivit de neutralas nya favoritlag i Premier League.

Brighton

Även om Brentfords sista seger med 2-1 borta mot West Ham i Europa League i söndags kanske har fått dem att stjäla de flesta rubrikerna, har Brightons egen anmärkningsvärda start fått många att prata.

Även om Seagulls återigen tillbringade stora delar av förra säsongen med att slåss i botten av tabellen, har Graham Potters mannar fått fansen på sydkusten att drömma om vad som kan bli en säsong med klubbens bästa resultat. Den tidigare Swansea-tränaren har återigen fått många fans för sin smidiga inställning och hans högflygande trupp går in i landslagsuppehållet på sjätte plats i tabellen och rider på en riktig våg.

Även om Seagulls skulle ha varit enormt besvikna över att få nöja sig med 0-0 mot Arsenal på lördagskvällen, så underströk Brighton än en gång de förbättringar som de har gjort under sommaren.

De fyllde på ett utmärkt sätt det tomrum som den nyligen skadade Yves Bissouma lämnade när de tog en dramatisk kvittering i efterhand mot rivalerna Crystal Palace den 27 september, och Potters lag kommer att vara övertygade om att de kan fortsätta att hålla sin lila trend senare under månaden.

Söderkustlaget är inställt på ett välförtjänt uppehåll och ses nästa gång när de åker till ett stenhårt Norwich.

Everton

När Carlo Ancelotti flyttade tillbaka till Real Madrid under sommaren kan man säga att en stor del av Evertons publik var långt ifrån nöjd med att se Rafa Benitez återvända till Merseyside. Få i Premier League hade förväntat sig att den före detta Newcastle-bossen skulle göra ett så omedelbart genomslag för Liverpool, som han ledde till Champions League-segrar under sin tid på Anfield.

Även om 61-åringen fortfarande försöker vinna över sin nya supporterskara, går Blues in i oktober månads landslagsuppehåll på femte plats i tabellen och efter ännu en grym uppvisning. Benitez gjorde en comeback i andra halvlek på Old Trafford när Blues fick ett förtjänt 1-1 oavgjort resultat borta mot Manchester United, och han förtjänar också mycket beröm för några smarta förvärv under sommaren.

Trots att det har gjorts mycket väsen av flyttar för både Andros Townsend och Demarai Gray har båda de före detta engelska landslagsmännen verkligen slagit igenom. När man ser Townsend göra kvitteringsmålet förra helgen och göra sitt femte mål för säsongen har Everton gjort ett fantastiskt jobb efter att inte ha kunnat använda sig av både Dominic Calvert-Lewin och Richarlison på senare tid.

Det skall bli spännande att se vad dessa re lag kan göra i premier League denna säsongen 31/22!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *