Lazios tränare Sarri om eventuella COVID-19 begränsningar i Serie A

Spärrning vad gäller Corona viruset kan inte bara gälla för fotbollen

Lazios huvudtränare Maurizio Sarri är angelägen om att undvika en återgång till Serie A-matcher som spelas bakom stängda dörrar, och insisterar på att det inte bara kan vara fotboll som är låst i samband med ökande COVID-19-fall i Italien.

Liksom stora delar av Europa befinner sig Italien nu mitt i en ny våg av coronavirusinfektioner. I vissa regioner i Tyskland har matcher spelats bakom stängda dörrar sedan slutet av förra året, och Skottland har också infört liknande åtgärder för att begränsa den sociala interaktionen.

Hittills har matcher i Europas andra stora ligor förutom Bundesliga kunnat spelas inför publik.

Lazio fotboll

Covid ökar nu i italien

Italiens ökning av antalet bekräftade fall av COVID-19 har nått aldrig tidigare skådade nivåer i landet. 219 430 nya fall bekräftades under fredagen, vilket överträffar de rekord som sattes både under onsdagen och torsdagen, enligt Världshälsoorganisationen (WHO).

Italiens premiärminister Mario Draghi har enligt uppgift uttryckt sin oro till det italienska fotbollsförbundets (FIGC) ordförande Gabriele Gravina, och regeringen oroar sig för att säkerhetsåtgärder och sociala distansåtgärder inte följs på arenorna.

Enligt omfattande rapporter i Italien kommer Serie A-cheferna att träffas i helgen för att diskutera sina alternativ, och Corriere dello Sport rapporterar att frågan sedan kommer att diskuteras vid onsdagens möte mellan FIGC och regeringen.

Orättvist vad gäller Covid och fotbollen

Sarri anser dock att det skulle vara orättvist att återigen spela matcher bakom stängda dörrar och menar att om situationen i landet är så allvarlig måste hela nationen återigen låsas in, inte bara fotbollen.

”COVID påverkar allas liv, inte bara idrotten. Om denna pandemi är farlig bör det ske en total nedstängning, annars kommer den att nedgraderas till influensa och folk kommer att stanna hemma med feber”, sade han på en presskonferens inför söndagens möte med Inter, som fick sin match mot Bologna uppskjuten i sista minuten i torsdags på grund av ett beslut av de lokala hälsomyndigheterna.

”Jag hoppas bara att vi inte får en stängd arena – det gör att människor som är lika passionerade som jag tappar lusten att gå på planen.” Sarris lag ligger på åttonde plats i Serie A efter torsdagens 3-3 mot hans tidigare klubb Empoli.

Lazios möte med Inter är andra gången de ställs mot sin före detta tränare Simone Inzaghi den här säsongen, och Sarris lag vann med 3-1 i oktober.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *