Rapport: Leicester City 4-2 Manchester United

Leicester City 4-2 Manchester United: United kollapsar och det ökar trycket på Solskjaer rejält.  Leicester City kom bakifrån och slog Manchester United med 4-2 i en rysare på lördagen och avslutade de röda djävlarnas långa obesegrade bortamatch i Premier League.

Se fotboll

Greenwood gjorde mål

Det såg ut som om Uniteds engelska ligarekord på 29 matcher utan förlust på bortaplan skulle fortsätta när Mason Greenwood öppnade målskyttet med ett fantastiskt anfall.

Leicester kvitterade dock genom Youri Tielemans efter ett misstag av den återvändande Harry Maguire, och Caglar Soyuncu stötte in ett inlägg för att ge värdparet ledningen med 12 minuter kvar att spela. I en hektisk final markerade Marcus Rashford sitt första framträdande för säsongen med ett kvitteringsmål innan Leicester återställde sin ledning från start genom att Jamie Vardy slog in ett inlägg från Ayoze Perez.

Man United

Förlorade återigen

Patson Daka lade till en fjärde på tilläggstid när United förlorade för fjärde gången på sju matcher. Greenwoods första försök i matchen var ett placerat försök från 25 meter som Kasper Schmeichel räddade komfortabelt. I den 19:e minuten gick han för kraft från samma position och sprängde ett ostoppbart försök in vid den vänstra stolpen.

Maguire nickade över ribban

United hotade med ett andra, Maguire styrde över ribban efter en hörna och Schmeichel hindrade Cristiano Ronaldo från insidan av straffområdet, även om VAR sannolikt skulle ha ingripit för en Jadon Sancho-offside om den portugisiska stjärnan hade gjort mål.

Lagen var dock jämna i paus när United gav Leicester sitt kvitteringsmål. Från en frispark på kanten av den egna boxen slutade en slapp passning med att Maguire blev rånad av Kelechi Iheanacho, som lade bollen till Tielemans som från kanten av ytan krullade in ett avslut över David de Gea.

Chanser att ta ledningen

Leicester hade det större hotet efter omstarten, även om Greenwood inte kunde omvandla en utmärkt chans att återställa Uniteds ledning från sex meter. Rävarna fortsatte att orsaka problem när de vann tillbaka bollen högt upp på planen och Tielemans skulle ha rullat in ett fint andra mål om det inte hade varit för De Geas fingertoppar.

Soyuncu petade in bollen efter ett virrvarr vid en Leicesterhörna, men Rashfords lägliga återkomst från ett axelproblem såg ut att ha räddat United när han sprang in på VIctor Lindelofs passning och sköt högt förbi Schmeichel.

Men en minut senare hittade Perez utrymme till höger om United och hittade Vardy, som sköt ett skott förbi De Gea, och Daka såg till att Leicester fick sin tredje seger för säsongen när han slog in bollen efter att Wan-Bissaka hade släppt in en frispark som United inte kunde rensa.

Uniteds tuffa resa har fått en fruktansvärd start

Med tanke på Leicesters senaste form i deras fyra matcher utan seger i ligan var detta utan tvekan Uniteds bästa chans till en seger i en serie matcher där de möter Liverpool, Tottenham, Manchester City, Chelsea och Arsenal före början av december.

Sättet för gästernas nederlag väckte minnen av deras 5-3-förlust här under Louis van Gaal 2014-15 och erbjöd verkligen inte mycket som tyder på att de kommer att komma igenom de kommande veckorna med fler goda än dåliga resultat.

De är fyra poäng bakom ligaledarna Liverpool, samtidigt som den rekordartade obesegrade bortamatchen – en skärm för mycket av deras brister – nu har monterats ned på ett omfattande sätt.

Lycka till, Leicester

Tielemans var hjärtat i Leicesters spel, hade fler beröringar (92) och fullbordade passningar (63) än någon annan på planen och skapade tre målchanser. Även om han inte riktigt menade sitt mål i första halvlek, gjorde kvaliteten på hans uppvisning att han förtjänade en bit av lyckan.

Hårt kämpande Maguire

Tillbaka i laget efter en vadskada som gjorde att han missade fyra United-matcher och landslagsuppehållet såg Maguire ut som en man som saknade matchvana mot sin gamla klubb.

Med hemmafansens hångel i öronen var det hans slöhet som gav Leicester chansen att kvittera och han såg aldrig bekväm ut när han sattes under press. Han missade också en bra chans med ett huvudskott när United var 1-0 i ledning.