Messi är väldigt lycklig i PSG – säger Fabregas

Lionel Messi är ”väldigt lycklig” i Paris Saint-Germain trots att han fått en långsam start på livet i den franska huvudstaden sedan sin chockflytt från Barcelona, enligt vännen och tidigare lagkamraten Cesc Fabregas. Den sexfaldige Ballon d’Or-vinnaren skrev på för Ligue 1-giganterna PSG i augusti efter att Barcelona, klubben han varit associerad med i 21 år, inte kunde uppfylla en överenskommelse om ett nytt kontrakt på grund av ekonomiska skäl.

Läs mer om fotboll

Ingen stor start i PSG

Messi gjorde hela 672 mål och assisterade till 265 fler på 778 matcher under 17 säsonger i Barcas förstalag, men han har hittills bara lyckats göra ett mål och noll assist på fem matcher för sin nya klubb i vad som har varit en stillsam start för en av världens bäste fotbollsspelare. Han har haft 13 skott under sina 370 minuter på planen för PSG och hittat målet från fyra av dessa.

Fabregas öppnar upp om Messi

Monacos mittfältare Fabregas har öppnat upp sig om Messis överraskande avgång från Camp Nou för två månader sedan och har tillbakavisat tidigare antydningar om att den argentinske landslagsmannen är orolig i den franska huvudstaden.

”Han är väldigt lycklig. Det finns många spelare som han redan känner och som talar spanska. Han är naturligtvis väldigt lycklig”, sade Fabregas, som gick igenom Barcas La Masia-akademi och återvände till klubben för tre säsonger 2011, till Prime Video Sport.

Blev inget med Barcelona

”Jag var på semester med honom en vecka tidigare och han berättade att han var nära att skriva på för Barcelona och att han skulle börja träna veckan därpå. ”Fem dagar senare berättade han för mig att det inte var möjligt och att klubben hade sagt åt honom att lämna. Jag blev väldigt ledsen eftersom jag är hans vän och Barcelonafan. Men nu är jag glad över att kunna spela mot honom den här säsongen.”

Messi fanns inte med i PSG:s trupp i fredagens 2-1-seger mot Angers, superstjärnan var inte aktuell för uttagning på grund av att han var i VM-kvalmatch för Argentina dagen innan. Kylian Mbappes omstridda sena straff beseglade en nionde seger på 10 Ligue 1-matcher för ledande PSG, som återvänder till spel på tisdag med en hemmamatch mot RB Leipzig i Champions League.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *