Man Utd: Utslaget ur FA-cupen

Rangnick kritiserar det ”otroliga” beslutet att tillåta Boro-målet men beklagar Man Uniteds slöseri. Ralf Rangnick sa att det var ”otroligt” att Middlesbroughs mål fick stå kvar när de slog ut Manchester United ur FA-cupen på fredagen. Championship-laget triumferade på straffar på Old Trafford efter att ha hållit United på plats i 1-1. Matt Crooks upphävde Jadon Sanchos öppningsmål trots att bollen träffade Duncan Watmores hand under uppbyggnaden.

Mera om den engelska fotbollen

United missade många chanser

De röda djävlarna straffades för att ha missat en mängd chanser när de inte lyckades vinna en FA-cupmatch hemma mot ett lag från en lägre liga för bara fjärde gången på de senaste 32 mötena.

Efter att Cristiano Ronaldo hade missat en tidigare straff satte Sancho United i ledningen genom ett avböjt Sancho-anfall, men de lyckades inte bygga vidare på det övertaget trots att de dominerade spelet i framför allt den första halvleken. Totalt sett hade United 30 skott, vilket är flest skott av alla lag i en enda FA-cupmatch sedan början av förra säsongen, och slutade med 4,32 förväntade mål mot Middlesbroughs 1,43.

Manchester United Fotboll

Bruno och Elanga hade fina chanser

Ändå hamnade de i jämnhöjd när Crooks vände Watmores lobb, målet fick stå kvar efter att Watmores tydliga handboll bedömdes vara oavsiktlig. United fortsatte att vara slösaktiga, Bruno Fernandes träffade på något sätt stolpen med målet i sin hand och Anthony Elanga styrde en klar chans rakt på målvakten Joe Lumley.

Det var tonåringen Elanga som missade den avgörande sparken i straffläggningen och sköt sitt försök över ribban efter att de första 15 straffarna hade gjorts. United har nu förlorat sex av sina sju senaste straffar i alla tävlingar och Champions League är nu deras återstående svaga hopp om silver för den här säsongen med tanke på att de har 19 poäng upp till Manchester City i Premier League.

”I slutändan skulle målet aldrig ha getts. Det är otroligt att det stod sig”, sade Rangnick till MUTV. ”Det var en tydlig handboll. Jag skulle inte ha behövt VAR, det borde ha setts av domaren själv, men VAR borde inte ha gett målet. ”Såvitt jag vet sa domaren och VAR att det inte var avsiktligt, det var en tillfällighet, hur kan det vara en tillfällighet om handen är där uppe och han kontrollerade bollen med handen?”

Borde ha dödat matchen i första halvlek

Trots sin frustration över kvitteringen medgav Rangnick att United bara hade sig själva att skylla för sitt cuputslag. ”Vi är verkligen besvikna”, sade han. ”Spelarna, personalen, alla. Det här var helt onödigt. Vi borde ha dödat matchen i första halvlek. Vi kunde lätt ha varit 3-0 eller 4-0 [i ledning].

”Vi började bra och spelade extremt bra i hela första halvlek. Vår rörelse och vårt tempo i spelet var precis vad vi hade tänkt oss. Men det var bara 1-0 och ett sådant här mål kan alltid hända, även om det inte borde ha hänt ur vårt perspektiv eftersom vi inte försvarade oss bra, vi var för öppna i den där kontringssituationen.”

De trodde att Boros mål skulle dömas bort

Boro-chefen Chris Wilder medgav att han först hade förväntat sig att Crooks mål skulle ogiltigförklaras. ”Vi hade vår tur och tog våra chanser”, sade han till ITV. ”Besluten som fattas genom VAR har förändrats sedan jag lämnade Premier League. Jag trodde direkt att det var handboll. Jag trodde att det skulle bli bortdömt och [jag är] glad att det inte blev det.

”FA-cupen är levande och livlig, särskilt i Middlesbrough. Jag sa till spelarna att det handlar om att skapa minnen.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *