Rangnick: Man Utd behöver inte värva i januari fönstret

Rangnick avfärdar behovet av värvningar efter att Manchester United slagit Burnley

Ralf Rangnick sade att han fokuserar på sin nuvarande trupp snarare än potentiella värvningar i januaris transferfönster efter att hans Manchester United-lag slog Burnley med 3-1 på Old Trafford i den sista Premier League-matchen för 2021. Mål från Scott McTominay, ett självmål av Ben Mee och Cristiano Ronaldo räckte för att besegla segern på torsdagskvällen, trots att Aaron Lennon gjorde ett mål för gästerna.

Fokus ligger på de nuvarande spelarna

Efter matchen fick United-interimmanagern frågan om han kommer att överväga att göra tillskott i januari. ”Mitt fokus ligger på de nuvarande spelarna. Vi har tillräckligt många spelare i truppen, så det finns ingen brist på antal spelare”, sade Rangnick till Amazon Prime Sport.

Manchester United Fotboll

Transfers på vintern behöver vara riktigt bra

”Transfers på vintern är bara vettiga om de verkligen hjälper dig, om de ökar kvaliteten, och hittills har vi inte pratat om det. Mitt fokus under de senaste veckorna har varit på den nuvarande truppen.” De röda djävlarna gjorde alla sina tre mål under de första 35 minuterna mot Clarets, efter att inte ha gjort mer än ett mål i någon av Rangnicks fyra första matcher som ansvarig.

Hög energi och bra fysiskt

Den tidigare RB Leipzig-bossen var nöjd med sitt lags insatser och ansåg att den kollektiva prestationen var bättre än tidigare. ”Som väntat var det en mycket tuff fysisk match mot ett lag som spelar mycket fysiskt”, tillade han. ”Vi visade också de kvaliteter som vi har i vårt lag. Det var viktigt i dag att höja energinivån.

Hela laget spelade på en högre nivå

”Hela lagprestationen var mycket bättre, jag var nöjd med våra ytters prestationer. Jadon [Sancho] gjorde det bra och Mason [Greenwood]. Eddie [Cavani] och Cristiano, arbetsinsatsen var fantastisk.”

Rangnick tillfrågades om målen för resten av säsongen, med United nu på sjätte plats i Premier League, poängmässigt jämnt med West Ham på femte plats och fyra bakom fjärdeplacerade Arsenal, med en match i handen på båda. ”Jag skulle inte säga att fjärde plats är ett minimum”, sade han. ”Det handlar om att ta nästa utvecklingssteg. Nu åtta matcher i rad utan förlust. Det handlar om att ta nästa steg.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *