Speltips Arsenal vs Manchester City 2021

Prognos: Arsenal vs Manchester City

Två lag som vill inleda 2022 med ett statement i norra London: Arsenal tar emot de regerande mästarna Manchester City på lördag lunchtid.

Slutsats: Manchester City vinner & över 1,5 mål

Arsenal

Vi börjar med värdarna, även om Arsenal kanske öppnade 2021/22-kampanjen mitt i en mycket offentlig mardröm har Gunners verkligen lagt dessa problem bakom sig. Med stämningen i lägret på topp sågs Mikel Artetas mannar senast med en 5-0-vinst på bortaplan i Norwich, som är en av de ledande nedflyttningshotade klubbarna.

arsenal fotboll

Norra London har fått några extra lediga dagar sedan annandag jul och har nu vunnit var och en av sina fem senaste matcher i alla format. Lördagens värdar, som är på väg tillbaka till topp fyra och har siktet inställt på att säkra en europeisk återkomst den här säsongen, har också fortsatt att briljera med sina insatser i den sista tredjedelen.

Arsenal, som tog sin plats i semifinalen i årets EFL Cup tack vare en 5-1-seger mot League One-laget Sunderland den 21 december, har anmärkningsvärt nog gjort 19 mål på sin fem matcher långa segersvit. Även om Gunners kan ses som en riktig underdog här, kan en del i deras läger känna en känsla av att det blir en omstörtning i huvudstaden.

Lagnyheter

  • Efter att ha fått ett positivt COVID-19-test tidigare i veckan har Arsenal bekräftat att Arteta inte kommer att vara med i Emirates tränarbänk på nyårsdagen.
  • Likaså väntas kvartetten Calum Chambers, Cedric Soares, Takehiro Tomiyasu och Ainsley Maitland-Niles återigen missa.

Manchester City

När det gäller gästerna var Manchester City kanske inte på topp tidigare i veckan, men Sky Blues lyckades förlänga det som varit deras egen stjärnglans. Pep Guardiolas mannar har verkligen utnyttjat de misstag som skett runt omkring dem och vann med 1-0 på onsdagskvällen på Premier League-debutanternas Brentford.

Eftersom både Liverpool och Chelsea tappade poäng i mitten av veckan ser den förre Barcelonabossen sitt lag åka till Emirates med en imponerande buffert på åtta poäng över de som jagar. City fortsätter att vinna en massa beröm och har faktiskt vunnit var och en av sina tio senaste Premier League-matcher i rad.

Guardiolas lag, som nu tippas vara ett utmärkt val för att försvara sin inhemska krona den här säsongen, kommer också att stärkas av ett fantastiskt resultat mot lördagens motståndare. Sky Blues har vunnit alla sina fyra senaste möten mot Arsenal, inklusive en 5-0-vinst när de två sidorna möttes i augusti.

Manchester City

Lagnyheter

Manchester City saknade alla mot Brentford tidigare i veckan och svettas fortfarande över Rodris, John Stones och Kyle Walkers kondition på nyårsdagen.

Den engelske landslagsmannen Phil Foden, som tog hem segermålet mot Brentford för några dagar sedan, bör behålla sin plats i Guardiolas startelva.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes på Etihad i augusti tog Manchester City hem en 5-0-seger.
  • På samma sätt har de regerande Premier League-mästarna vunnit alla sina tidigare fyra möten mot
  • Arsenal med en sammanlagd poängsumma på 11-1.
  • Gunners har dock vunnit var och en av de fem senaste matcherna i alla format.
  • Sky Blues har också vunnit var och en av sina tio tidigare Premier League-matcher.
  • Manchester City har bara förlorat ett av sina 15 senaste möten mot Arsenal, en svit som sträcker sig tillbaka till 2016.

Slutsats

Även om Arsenal kanske återigen imponerade borta mot ett stenhårt Norwich senast, råder det ingen tvekan om att Gunners vet att de står inför ett hårt test här. Sky Blues möter ett Manchester City-lag som har en anmärkningsvärd nio matcher lång segersvit i Premier League och kommer att försöka sätta ytterligare en markering på lördag lunch.

Guardiolas mannar, som har en imponerande buffert på åtta poäng i toppen av tabellen, kommer också att stärkas av ett fantastiskt resultat mot sina nyårsdagsmotståndare. Efter att ha tagit hem Arsenal till Etihad med 5-0 i augusti, tror vi på en liknande bortaseger för de regerande mästarna här.

Slutsats: Manchester City vinner & över 1,5 mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *