Juventus: Siktar på Pogba och Van de Beek

Juventus siktar in sig på både Paul Pogba och Donny van de Beek. Juventus verkar vara väldigt upptagna med att sikta in sig på Manchester Uniteds mittfältare om man får tro rapporterna från Italien. Tidigare i morse publicerade vi en artikel där vi förklarade att den italienska transferspecialisten Nicolo Schira har rapporterat att den gamla damen är angelägna om att värva Donny van de Beek i januari och att de redan har påbörjat diskussioner med hans agent om flytten.

Lån med köpoption

De skulle vilja ta holländaren på lån med en köpoption. Men i hälarna på den rapporten kommer en annan från Gazzetta dello Sport (via The Express) som hävdar att Juve gör ett nytt försök att få Paul Pogba tillbaka till Turin. Juve är desperat att få tillbaka honom till Italien och är redo att lägga 10 miljoner pund per år i lön på bordet för att få till stånd en återförening med sin tidigare mittfältsgeneral, hävdar rapporten.

Manchester United

Juventus har legat lågt på transfermarknaden

Juventus, som har drabbats hårt av coronaviruspandemin och som inte spenderat något alls i transfersummor i sommar, skulle vara villiga att betala Pogba 200 000 pund i veckan för att göra honom till en av sina bäst betalda spelare, men till och med dessa uppseendeväckande siffror skulle innebära en avsevärd lönesänkning jämfört med hans lön i United.

Pogba har hög lön

”Pogba sägs tjäna omkring 290 000 pund i veckan på Old Trafford och med tanke på Juves ekonomiska situation är det osannolikt att de skulle kunna erbjuda honom något liknande. Känslan i Italien, som rapporterades här igår, är att Pogba efter sina sentimentala kommentarer i veckan om sin tid i Italien kan vara villig att acceptera en sådan lönesänkning för att återvända till den klubb där han var mest framgångsrik.

Real Madrid med i racet

Men med tanke på att hans uttalade dröm är att spela för Real Madrid skulle även de med största sannolikhet vara villiga att anställa honom på den typen av lönenivå, så även om en lönesänkning var i hans tankesätt verkar det vara ännu en gång önsketänkande från den gamla damens sida.

Om Pogba skulle gå skulle det inte ske förrän till sommaren, vilket skulle kunna innebära att båda rapporterna är sanna. Van de Beek skulle lånas ut till slutet av säsongen och sedan, beroende på hans prestationer och på vad Pogba beslutar, skulle Juve ta nästa steg med den ena eller andra spelaren.

Pogba gå gratis samt Van de Beek billigt

I båda fallen har situationen gått från spekulationer till en verklig möjlighet att de skulle kunna lämna Old Trafford, i Pogbas fall gratis och i Van de Beeks fall för potentiellt mindre än vad United betalade för honom. Detta innebär att de röda djävlarna kan stå inför att förlora sina två bästa mittfältare på en sommar och med utsikten att behöva hitta en nummer åtta samt en nummer sex innan säsongen 2022/23 börjar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *