Dembele rasar över Barcelonas ”utpressning”

Ousmane Dembele har reagerat med ilska efter att Barcelonas fotbollsdirektör Mateu Alemany beordrat yttern att hitta en ny klubb ”omedelbart”. Den franske yttern Dembele har kämpat på Camp Nou sedan han kom från Borussia Dortmund 2017 för en initial summa på 105 miljoner euro.

De spanska jättarna lovar att sälja stjärnan för han inte skrivit på kontrakt

En rad skadebekymmer har hindrat hans framsteg, även om Barcas huvudtränare Xavi nyligen hävdade att Dembele skulle kunna bli ”bäst i världen” på sin position. Dembeles kontrakt löper till slutet av säsongen, vilket innebär att denna månads transferfönster kan vara sista möjligheten för klubben att få tillbaka pengar på sin investering.

Barcelona vill inte förlora en så dyr värvning på en fri transfer, och därför har de försökt förlänga hans kontrakt, men Alemany sade att alla erbjudanden till Dembele ”har kontinuerligt avvisats av hans agenter”. Alemany tillade, när han talade med Barca TV på torsdagen: ”Det verkar uppenbart att spelaren inte vill fortsätta i Barcelona och att han inte är engagerad i vårt framtidsprojekt.”

FC Barcelona fotboll

Dembele och Barcelona är inte bästa vänner just nu

Detta har retat upp Dembele, och Alemany fortsatte med att säga: ”Vi har sagt till honom och hans agenter att han måste lämna klubben omedelbart eftersom vi vill ha spelare som är engagerade i projektet. Vi förväntar oss att en övergång ska ske före den 31 januari.”

Dembele har kopplats samman med klubbar som Liverpool, Paris Saint-Germain och Newcastle. Som svar på Barcelonas ställningstagande gjorde Dembele ett långt uttalande på Instagram där han sa att han inte skulle ”ge efter för någon utpressning”.

Dembele är inte enkel, inte heller Barcelona är en enkel klubb

24-åringen sa att han hade stått ut med fyra år av att läsa lögner om sig själv och förklarade att påståendena hade gjorts ”med det enda syftet att skada mig”. Han sa att det hade varit ett misstag att han inte hade talat ut tidigare.

”Från och med idag kommer jag att svara uppriktigt och utan att ge efter för någon utpressning”, skrev Dembele. ”Jag är 24 år gammal och som alla män har jag fel och brister. Jag har upplevt komplicerade stunder, skador, jag har påverkats av COVID. Utan någon träning kallade tränaren på mig och jag svarade alltid närvarande… utan att blinka.

Dembele går i taket vad gäller anklagelser

”Jag uppskattar chansen att få göra världens bästa jobb. Dessutom är mitt budskap tydligt. Jag förbjuder någon att låtsas att jag inte är involverad i idrottsprojektet. Jag förbjuder någon att tillskriva mig avsikter som jag aldrig haft. Jag förbjuder att någon talar i mitt ställe, [eller] i stället för min agent som jag har fullt förtroende för.

”Jag har fortfarande kontrakt och är helt och hållet involverad och står till min klubbs och min tränares förfogande. Jag har alltid gett allt för mina lagkamrater samt för alla supportrar… och detta kommer inte att upphöra nu.”

Xavi har också sagt till Dembele att han ska skriva på eller säljas, och spelaren som förvärvades efter Neymars stora avgång till Paris Saint-Germain kan ha sparkat sin sista boll för Barcelona. Han lämnades utanför truppen till torsdagens Copa del Rey-åttondelsfinal mot Athletic Bilbao.

Dembele har skrivit långt öppet meddelande till Barcelona

Den före detta Barcelona-anfallaren Antoine Griezmann svarade med eld- och hjärtemojis på Dembeles passionerade uttalande. ”Jag är inte en man som fuskar och ännu mindre en man som har för vana att ge efter för utpressning”, tillade Dembele.

”Som du vet finns det förhandlingar. Jag låter min agent ta hand om detta, det är hans område. Mitt område är fotbollen, att helt enkelt spela fotboll, att dela glädjestunder med mina lagkamrater, med våra supportrar. Framför allt ska vi fokusera på det väsentliga: VINNA.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *