Manchester United: Kunde ha gjort bättre med Jesse Lingard

Manchester United har inte varit i aktion sedan förra helgen och de kommer inte heller att spela nästa vecka. Efter att deras två senaste matcher har skjutits upp kommer de röda djävlarna att få ett 16 dagar långt uppehåll i Premier League efter COVID-19-utbrottet i truppen.

Matcher ställs in

Först var det tisdagskvällens match på Brentfords som ställdes in, innan matchen mot Brighton väntades bli av på lördag. Men på torsdagen bekräftades det att United inte kommer att delta i den matchen heller, och nästa match är den 27 december borta mot Newcastle United.

Denna period utan matcher har gett oss tid att reflektera över andra områden. Under de senaste dagarna har vi tittat på vilka spelare som Man United potentiellt skulle kunna värva på fri transfer nästa år och vi har även tagit en titt på de röda djävlar som kan lämna klubben i januari.

Manchester United Fotboll

Edison till Barcelona?

En av dem är Edinson Cavani, som är eftertraktad av Barcelona, medan den andra är Anthony Martial. Men bland dem finns också fallet med Jesse Lingard, den 29-årige engelsmannen som verkar angelägen om att lämna klubben i januaritransferfönstret. Det är inte konstigt att det är så, men han är den enda spelaren av dessa tre som Man United gjort ett misstag med.

Man United spelar inte med Jesse Lingard

Jesse Lingard har gjort 12 framträdanden för Manchester United den här säsongen i tre olika tävlingar, men han samlade på sig endast 267 minuter på planen. Han gjorde två mål i Premier League, mot Newcastle och West Ham, men han spelade bara 87 minuter totalt. Han gjorde också tre framträdanden i Champions League och ett i ligacupförlusten mot West Ham.

Men den här säsongen är inte som alla andra – den här säsongen är den som föregår fotbolls-VM 2022. Och Lingard vill vara med där. Då är det inte konstigt att engelsmannen vill lämna Old Trafford. Det är klubben han gick med i 2000 som pojke, men just nu kommer en vistelse i Man United bara att försämra hans chanser att komma med i Gareth Southgates trupp till Qatar.

Klubben borde ha sålt honom i somras

Förra säsongen var lysande för Lingard, åtminstone den andra halvan av den. Han befann sig i en liknande situation – EURO 2020 stod runt hörnet och han lämnade på lån till West Ham, där han spelade 16 Premier League-matcher 2021. Han gjorde nio mål, lade till fem assist, var en av de bästa formspelarna i ligan, även om han inte kom med i Southgates trupp.

Gjorde bra ifrån sig i West Ham

Men hans prestationer i West Ham var det perfekta tillfället för United att sälja Lingard. Klubben och den dåvarande managern Ole Gunnar Solskjaer bestämde sig för att behålla honom, men United hade redan många alternativ på sin position och Lingard skulle aldrig få många chanser.

Spelaren förlorade i slutändan dessa sex månader av att få chanser att spela regelbundet någon annanstans och hans marknadspris kan vara lägre, särskilt med tanke på att januaritransferfönstret sällan är lika lukrativt som sommarflyttarna. Inget var vunnet med att behålla honom, eftersom Lingard fortfarande är ivrig att lämna.

Manchester United kommer nu att vara mer angelägna om att låta honom gå. Spelaren själv förtjänar det om han redan nu inte känner sig som på rätt plats.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *