Klopp stöder Rangnick och Tuchel kräver fem byten i Premier League

Jürgen Klopp har upprepat de senaste kraven från Ralf Rangnick och Thomas Tuchel på att Premier League ska tillåta fem byten i matcherna, men tror inte att det kommer att ske inom kort. Premier League införde regeln om fem byten när fotbollen återupptogs i juni 2020 efter det påtvingade uppehållet på grund av coronaviruset pandemi, men tävlingen återgick till de vanliga tre tillåtna bytena inför kampanjen 2020-21.

Flera andra ligor har 5 byten än

Andra stora europeiska ligor som Serie A, La Liga, Ligue 1 och Bundesliga tillåter fortfarande fem byten, liksom Champions League och EFL Cup. Premier League-klubbarna röstade om frågan i december förra året, och majoriteten beslutade att behålla regeln oförändrad, men att nio i stället för sju spelare ska få finnas med på bänken.

Tuchel uttryckte sin frustration efter sitt lags seger med 3-1 mot Aston Villa i söndags efter att han tvingades göra alla tre byten i den 63:e minuten på grund av skador på Thiago Silva och N’Golo Kante, efter att redan ha tagit ut Trevor Chalobah i halvtid, och sade: ”Vi är den enda ligan som spelar på vintern, vilket jag älskar, men vi skyddar inte spelarna.

Liverpool

Vi måste skydda spelarna i PL

”Alla andra ligor har fem byten. Sedan tävlar vi mot dem i Champions League. Det är lite frustrerande. Det kommer inte att sluta.” På sin presskonferens före matchen inför Liverpools resa till Leicester City fick Reds-bossen Klopp också frågan om sina tankar om frågan och han höll med sin kollega, den tidigare Borussia Dortmund-tränaren.

Många matcher i Premier League

”Problemet är att den här intensiteten för toppfotboll i England definitivt är på gränsen”, sade han till reportrarna. ”I ligan har vi 38 matcher. Två cuptävlingar, även om vi inte går till final, låt oss [uppskatta] ytterligare fem, det blir 43. Så gott som alla spelar för sina landslag, nio, tio matcher per år? Plus Champions League-matcher, så du kommer ganska snabbt upp i mer än 50 matcher, eller högre.

”Min första säsong här spelade vi [Europa League]-finalen, jag tror att det var den 64:e matchen. ”Beslutet om [fem inhopp] fattas, och vi insåg återigen på managermötet att beslutet fattas av 14 klubbar. Jag tror att du behöver 14 röster för att ändra det, och det är något som är fel.

”Till exempel Burnley, jag är inte säker på hur många av deras spelare som spelar internationell fotboll, när våra spelare har tre matcher har de ingen match. De spelar 38 Premier League-matcher, cupmatcher ytterligare två, tre, fyra? Det blir 42.

Olka många matcher för olika klubbar

”Vi pratar om ett problem som vissa [klubbar och spelare] definitivt har, men det bestäms av andra lag och eftersom vi gör en tävling av det är det som att ’nej, de är bättre än oss’, och det är ett verkligt problem eftersom [fem inhopp] är rätt beslut eftersom du tar tillbaka spelare efter en COVID-infektion eller efter en skada och på grund av de matcher du måste spela måste de spela omedelbart och sedan går de ut igen.

”Du kan inte ta ut dem efter 60 minuter eftersom du måste byta ut andra, så det är ett verkligt problem. ”Den här underbara matchen är så underbar eftersom spelarna på planen vanligtvis är i god form, är vältränade, har återhämtat sig väl och går för det, och det är därför vi älskar matchen.

chelsea

Klopp vill se en uppdatering om detta

”Den bästa ligan i världen och den mest intensiva ligan i världen är den enda ligan i Europa, och kanske i världen jag vet inte, med fortfarande tre inhopp, och det är inte rätt.” Klopp anser att frågan bör ses över, men var inte optimistisk om att saker och ting skulle förändras inom kort och tillade: ”Vi måste fortfarande prata om det, vi borde ändra det men det är för Premier League.

”[Verkställande direktör] Richard Masters sa att han skulle vilja fatta det här beslutet själv, men det kan han inte eftersom man behöver en omröstning, och den här omröstningen är andra klubbar med andra problem, andra problem, som säger ’nej, vi vill inte ha fem ersättare’, och därför ser jag inte någon riktig chans att ändra det för att vara ärlig.”

Covid kräver fler byten per match

Manchester Uniteds tillfälliga manager Ralf Rangnick delade med sig av sina tankar i frågan i torsdags och berättade för reportrar: ”De fem avbytarna infördes när COVID började, och jag tror att det var rätt beslut att göra det för att spara energi för spelarna, särskilt om de just har återhämtat sig från COVID.

”Samma sak gäller just nu – vi befinner oss i en liknande situation som den vi hade för ett och ett halvt år sedan, därför ser jag inte varför det inte skulle vara som det var för ett och ett halvt år sedan. Så vitt jag vet är England i Europa det enda land där man bara tillåter tre inhoppare.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *