Diego Carlos: Newcastle United, stannar i Sevilla – Monchi

Diego Carlos kommer inte att flytta till Newcastle United i januari månads transferfönster, enligt Sevillas sportchef Monchi. Magpies lade ett bud på enligt uppgift runt 30 miljoner pund den här månaden för att försöka få den brasilianske mittfältaren till Premier League, men det avvisades av Sevilla och det verkar som att affären inte kommer att återupptas före deadline day.

Diego Carlos stannar i Sevilla i januari

28-åringen anslöt sig till Sevilla 2019 från franska Nantes och har etablerat sig som en viktig del av Julen Lopeteguis envisa backlinje, som har LaLigas bästa defensiva rekord den här säsongen efter att bara ha släppt in 16 gånger på 22 matcher.

Newcastles manager Eddie Howe var angelägen om att få in Diego Carlos när de försöker säkra sin Premier League-säkerhet, men Monchis senaste kommentarer verkar tyda på att han måste leta på annat håll efter defensiva förstärkningar i det nuvarande fönstret.

I ett samtal med i sade den berömde sportchefen: ”Newcastles erbjudande var ett bra erbjudande, ett respektabelt erbjudande. Det måste jag säga. Men vår styrelse och ledningsgrupp tyckte inte att det var tillräckligt.

”Det är sant att det kanske inte var rätt tidpunkt. Det är en svår marknad att hitta en ersättare för en spelare som Diego Carlos. Det är en marknad som sker under en mycket kort tidsperiod. Kanske om det erbjudandet kommer i sommar så kanske saker och ting hade förändrats.”

Sevilla fotboll

Sevilla ligger just nu 2:a i La Liga

Monchi antydde också att spelaren själv gärna stannar i Sevilla, som ligger tvåa i La Liga, endast fyra poäng bakom ledande Real Madrid. ”Jag pratade med Diego i morse och han är lycklig”, tillade han. ”I slutändan stannar han här i sin klubb, en klubb som verkligen ville ha honom.

”Om han var riktigt arg hade han kanske ändrat sin åsikt, men han verkar lycklig.” Han hade också ord av beröm för hur Newcastle skötte affärerna men upprepade sin övertygelse om att förhandlingarna nu är avslutade mellan de två klubbarna.

”Vi har haft samtal baserade på mycket respekt. De har förstått att vi kan avvisa deras erbjudande”, sade Monchi. ”Den första kontakten kommer från spelarens agent. De sa: ’Kanske är Newcastle beredda att lägga ett bud’. ”Det första erbjudandet var för en månad sedan. Med Newcastle har det varit mycket korrekt hur det har gått till. Vi har haft videosamtal och varje sida har förklarat sin åsikt.

”Vi anser att förhandlingarna är avslutade eftersom jag inte tror att vi kommer att börja förhandla igen eftersom vi alla är tydliga med hur vi ser på den här överföringen.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *