Manchester United: Länkas med Boubacar Kamara – men vem är han?

Manchester United är tillbaka i träning efter fem dagars stängd verksamhet på Carrington, och laget gör sig redo för att vara tillbaka i Premier League nästa måndag. Två uppskjutna matcher, mot Brentford och Brighton, har gett de röda djävlarna välbehövlig tid för återhämtning från utbrottet av coronavirus, men under tiden har det gett oss alla chansen att ta en titt på andra historier kring Man United.

Boubacar Kamara till Man Utd?

Och en sådan är historien om Boubacar Kamara, för vilken media hävdar att han mycket väl kan bli Manchester Uniteds första värvning under Ralf Rangnick-eran. Den eran kanske bara varar i sex månader, men sådana som FourFourTwo och The Sun antyder att Man United är redo att värva Olympique Marseilles mittfältare för en summa på cirka 10,2 miljoner pund.

Så vem är Boubacar Kamara egentligen och varför är Man United intresserade av honom?

Vad har sagts om Kamara?

Det som sägs från några medier är att Manchester United i stort sett har gjort klart med allt vad gäller att värva Kamara från Marseille. Han är en 22-årig defensiv mittfältare och det sägs att spelaren i stort sett har gått med på att göra flytten, vilket även den franska klubben har gjort.

Vad säger mer seriösa källor?

Enligt Fabrizio Romano är Manchester United verkligen intresserade av Kamara, men han hävdar att inget avancerat ännu har hänt i nuläget.

Manchester United Fotboll

Vem är Boubacar Kamara?

Boubacar Kamara är en 22-åring som kan visa sig vara en klok lösning om Man United faktiskt skulle värva honom. Han är uppvuxen i Marseilles akademi och han är bara sex månader från att bli en fri agent. Det är därför Man Untied kan komma att värva honom till ett rabatterat pris i januaris transferfönster.

Han är en mycket energisk spelare med ett bra passningsutrymme. Kamara kan spela i flera olika roller på sin position som defensiv mittfältare, då han kan vara ensam spelare i basen på mittfältet och han kan både avancera bollen och slå press, samt göra det defensiva arbetet.

Han beskrivs som en bekväm avlyssnare av bollen och någon som kan göra progressiva passningar, något som Rangnick skulle kunna finna mycket användbart i sin mer direkta inställning till spelet. Hans fysik verkar vara tillräckligt bra för att han inte ska behöva oroa sig för Premier Leagues fysik, vilket skulle kunna vara ytterligare en bonus.

Vad skulle han kunna erbjuda?

Kamara, om han skulle anlända, kan vara spelaren som snabbt skulle passa in i det här laget, särskilt med tanke på hur ivrig Rangnick är att göra förändringar när han anser att en förändring bör göras. Kamara skulle kunna erbjuda Man United fler alternativ på det centrala mittfältet, med tanke på hur endimensionellt paret Fred och Scott McTominay kan vara.

Dessutom kan hans ankomst visa Man Uniteds styrelse att det kanske inte alltid är lösningen att värva stjärnor, utan att integrationen av en spelare efter att han anlänt är ännu viktigare. Kamaras breda kompetens skulle vara intressant att se i det här Man United-laget, även om det verkar som att vi fortfarande måste vänta och se om han kommer att skriva på för de röda djävlarna.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *