Transfernyheter Man United: Pogba Detaljer, Henderson Lån och mer

Manchester United börjar sakta bli redo för mer Premier League-spel, då man varit utan matcher sedan den 11 december. Två matcher har sedan dess skjutits upp, mot Brentford och Brighton, på grund av utbrottet av coronavirus, som orsakar förödelse i större delen av Premier League. Men nästa måndag, den 27 december, möter de röda djävlarna Newcastle United på deras St James’ Park.

Under tiden har mängder av nyheter cirkulerat runt klubben och de flesta av dem har att göra med transferfönstret som närmar sig med stormsteg. Januari-marknaden öppnar om cirka nio dagar och media talar ofta om Man United-spelare i det sammanhanget.

Här är allt du behöver veta

Dean Henderson kan lånas ut

Förra säsongen var en intressant säsong ur Dean Hendersons synvinkel, då han fick chansen att slåss om förstaplatsen i målet med David de Gea. Den här säsongen är dock en helt annan historia. De Gea höjde sitt spel och håller den stadigt i sina händer, vilket innebär att engelsmannen inte fick många chanser i målet den här kampanjen.

Det är därför som klubbens ansvariga förväntas hålla ytterligare möten med Henderson, angående möjligheten att låna ut spelaren nästa månad. Enligt ESPN kommer Man United och Henderson att ha fler möten nästa vecka, då de kan vara på jakt efter klubbar som är intresserade av att skriva kontrakt med Henderson på ett låneavtal fram till slutet av säsongen.

Manchester United Fotboll

Pogba kommer tillbaka, men kommer han att stanna?

Paul Pogba är en person som har varit borta från planen under en längre tid. Hans muskelskada i november har gjort ytterligare problem för fransmannen, efter hans röda kort mot Liverpool som gjorde att han också missade tre matcher. Han börjar nu närma sig att komma tillbaka till spel och media antyder att han är villig att arbeta med Rangnick.

Vad de också säger är att Man United skulle kunna överväga bud på den franske stjärnan i januari, men bara på ett villkor – om Pogba själv bekräftar för klubben att han inte har för avsikt att skriva på något nytt kontrakt. Självklart har ett sådant drag inte skett ännu och det kanske aldrig händer trots allt. Men United skulle göra klokt i att sälja Pogba i januari om det skulle hända. Ändå verkar det som om mittfältaren kan vara mycket närmare att stanna….

Berbatov uppmanar Cavani att lämna

Den tidigare Manchester United-anfallaren Dimitar Berbatov har uppmanat Edinson Cavani att lämna klubben i januari månads transferfönster och gå till Barcelona. Berbatov talade för TalkSPORT och menade att Cavani hade en bra säsong förra året, men att den här kampanjen inte har sett mycket till.

Han sade också att uruguayanen inte befinner sig i en rättvis situation med tanke på att hans konkurrent är Cristiano Ronaldo, som spelar varje match och tar all uppmärksamhet. Den legendariske bulgaren föreslog att Cavani borde lämna klubben om det verkligen finns ett erbjudande från Barcelona, eftersom det skulle vara bättre för honom att spela regelbundet i en stark liga. Det ska bli intressant att se om Cavani kommer att följa det rådet.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *