Man Utd-spelarna har ”respekt och förtroende” för Rangnicks metoder

Harry Maguire insisterar på att Manchester Uniteds spelare har ”full respekt och förtroende” för Ralf Rangnicks metoder efter en turbulent period i Premier League-giganterna. Nya rapporter har antytt att flera Unitedspelare har uttryckt sitt missnöje med Rangnick och hans tränare och funderar på sin framtid på Old Trafford.

Rangnick kom in för att lyfta laget

En undermålig start på säsongen gjorde att Ole Gunnar Solskjaer fick sparken i november och ersattes av den tyske tränaren fram till slutet av säsongen 2021-22. Trots en lovande start har ett dystert 1-1-avgörande i Newcastle strax före årsskiftet och ett 1-0-hemförlust mot Wolves senast väckt tal om en kris i klubben.

Maguire är dock övertygad om att Uniteds spelare står bakom den tillfälliga huvudtränaren och säger att de kommer att göra allt de kan för att vända utvecklingen.

Manchester United Fotboll

Rangnick har lyft United sedan han kom

”Hans detaljer och förberedelser är enorma, vi har full respekt och förtroende för hans metoder”, säger den engelske landslagsmannen till reportrar. ”Han har gjort en påverkan. Managern är där för att sätta upp oss taktiskt, vilket vi absolut tar till oss. Vi lyssnar på honom och hans personal. Ja, det är svårt när tränarteamet byts ut mitt under säsongen som det gör i massor av klubbar.

”Men det är upp till oss som spelare. Kvaliteten och ledarna finns i laget för att se till att vi avslutar säsongen bland de fyra bästa och med en pokal.

”Det här laget slutade tvåa förra året och vi har en bättre och större trupp i år, så vi måste visa rätt inställning. ”Vi har stora spelare i laget; ledare. Jag är trött på att upprepa mig själv, men det kan inte fortsätta så här – vi måste göra en ordentlig resa, med början på måndag [mot Aston Villa i FA-cupen].

Kunna ta kritik och lyfta sig med den

”Vi är alla arga och vill göra vårt bästa, vilket förmodligen har kommit till uttryck på planen ibland. ”Men lagandan är god, trots vad folk säger. Som professionell fotbollsspelare måste man ta kritik på sängen och reagera bra på den.

”Samtidigt måste man ignorera ljudet utifrån ibland och bara ta ner huvudet [på träningen]. Vi vet att om vi kan få ihop en rad resultat så sköter sig allt annat av sig självt.”

Maguire sa också att han har haft ett antal samtal med andra spelare och ledningsgruppen när United försöker återgå till vinnande stilar.

Alla skall göra sitt bästa för att ta laget till toppen

”Jag är kapten och ledare i omklädningsrummet och jag har haft privata samtal med spelarna och ledningen som kommer att förbli privata”, tillade han. ”Tro inget annat, jag är här för att kämpa och jag vet att mina lagkamrater är det. Jag förväntar mig att de ska vara det och om de inte är det så är det något fel.

”Vi har en stor trupp. Naturligtvis kommer inte alla spelare alltid att vara nöjda eftersom de inte spelar, men det är fotboll och vi måste alla förbli professionella.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *